Srpska košarkašica i pripadnica kriminalne skupine koja je odležala kaznu u grčkim zatvorima: Hrvati mogu biti osuđeni i bez dokaza

Srpska košarkašica i pripadnica kriminalne skupine koja je odležala kaznu u grčkim zatvorima: Hrvati mogu biti osuđeni i bez dokaza

Grčki odvjetnik tvrdi da policija ima snimku ubojstva 29-godišnjaka. Kaže da je ubojica visok, krupan no ne vidi mu se lice.

“Jedan od njih je zabio nož u Michalisa. On je ubojica”, kaže Vassilis Noulezas, odvjetnik troje uhićenih hrvatskih navijača. Problem je kaže što policija nije uhitila AEK-ove navijače, koji su isto sudjelovali u sukobu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati zagrebački kirurg Pavo Kostopeč: Bad Blue Boysi su u opasnosti. Sjetimo se samo tragične sudbine kapetana Laptala

“Naravno, da su i navijači AEK-a napadali Hrvate, trčali su, imamo snimku. Puno je nepravde, puno grešaka”, smatra Noulezas.

Svim uhićenim je određen istražni zatvor. Kada i u koje zatvore idu, još se ne zna. Odvjetnici i dalje strahuju od osvete drugih zatvorenika. A što ih čeka, najbolje zna Olivera Ćirković koja je u grčkim zatvorima provela osam godina.

“To što je Grčka u EU, da se hrvatski narod ne nada da je to Europska unija. Sve ide usporeno, istraga jako sporo i aljkavo, i to što nema dokaza da se ne nadaju pretjerano, na grčkim sudovima lako možeš biti osuđen bez dokaza, a na drugom sudu postoji šansa da kazne padnu”, poručuje Olivera Ćirković, bivša zatvorenica u grčkom zatvoru, javlja

Olivera je književnica, nekada košarkašica, i pripadnica kriminalne skupine Pink Panther, roditeljima poručuje da ne paničare već da:

“Da se naoružaju strpljenjem ovo još nije ni počelo, trajat će do beskonačnosti. Oni svojoj djeci ne mogu pomoći nikako osim financijski, da imaju novac što više novca unutra i onda će lakše preživjeti i pritvor i zatvor”, smatra Ćirković.

Nitko od Hrvata nije priznao ubojstvo, već samo sudjelovanje u sukobima. Tereti ih se za četiri kaznena djela i sedam prekršaja. Kod jednog Hrvata i Albanca su nađeni krvavi noževi na sklapanje. Ali policija nije potvrdila da su to noževi kojim je ubojstvo počinjeno, javlja RTL.

“Želim pravdu za brata. Samo želim pravdu za brata”, poručio je George Katsouris, brat preminulog mladića.

Ubijeni Michalis bio je strastveni navijač AEK-a. Ispraćen je žuto crnim bojama kluba, a njegovi roditelji zbog svega završili su u bolnici.

“Znala je da ide na stadion, davao je sve za AEK”, rekla je Annoula, teta preminulog prije nekoliko dana.

Što se točno dogodilo tog ponedjeljka oko 22 sata – još nije potpuno jasno. Zna se da je oko sto do 150 Dinamovih huligana okružilo grčke i krenulo je udaranje palicama, bacanje kamenja, baklji.

Bad Blue Boysima su pomagali Panathinaikosovi navijači, a Dinamovci tvrde oni noževe nikad ne koriste.

Na slici: Olivera Ćirković/Facdebook