POPUT NOGOMETAŠA: Doktorica za prelazak u Križevce dobila čak 100 000 kuna bonusa

POPUT NOGOMETAŠA: Doktorica za  prelazak u Križevce dobila čak 100 000 kuna bonusa

Grad Križevci je poticajnom naknadom u iznosu od 13.272,28 eura, odnosno 100 tisuća kuna, uspio riješiti dugogodišnji problem s nedostatkom pedijatra.

Naime, nakon provedenog Javnog poziva za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2023., gradonačelnik Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić potpisali su u ponedjeljak Ugovor o dodjeli poticajne naknade čime je osigurana adekvatna zdravstvena zaštita za najmlađe sugrađane, prenosi Danica.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što je na ovaj način riješen dugogodišnji problem nedostatka stalnog pedijatra u drugoj smjeni.

“Svjesni problema s nedostatkom doktora medicine specijalista ginekologije i pedijatrije uveli smo poticajnu naknadu kako bi ih motivirali da dođu raditi u Križevce. Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra. Mislim da će roditelji sada napokon biti mirni budući da će djeca napokon imati stalnog doktora specijalista pedijatrije koji će ih pratiti od rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine“, rekao je Rajn.

“U Križevce sam došla nakon TV priloga koji je svojim sadržajem mene privukao, a ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković prezentirala je problem na takav način da sam u tom trenutku, kao netko tko brine o najmlađem naraštaju, odlučila da ipak dođem i da pomognem. Uvjete koje nudi Grad Križevci je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i pored tog novčanog bonusa koji se daje, ono ljudsko što zrači iz svih tih njihovih želja, namjera i vizionarskog pogleda je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i respekta“, rekla je doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić.

Osim poticajne naknade, s obzirom da se doktorica doselila iz Novog Vinodolskog, Grad Križevci riješio je i stambeno pitanje za doktoricu u vidu stana kojeg je dobila na korištenje.

Foto: Hina