Poznati psihijatar o Maji Sever: Očekivali smo da će pokazati malo više empatije prema svojim susjedima migrantima

Poznati psihijatar o Maji Sever: Očekivali smo da će pokazati malo više empatije prema svojim susjedima migrantima

Poznati psihijatar doktor Herman Vukušić komentirao je današnji post Maje Sever o “susjedu iz pakla” koji je doveo mnogo stranih radnika u zgradu gdje ona živi s obitelji. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Maja Sever, predsjednica hrvatskog novinarskog sindikata, nekada ratna reporterka sa prve crte, a sada neskrivena simpatizerka ultra lijeve političke scene u Hrvatskoj, danas se na društvenim mrežama požalila na “susjeda” iz pakla koji, navodno, uzurpira zajedničke prostorije u svoju korist, odnosno za svoje “podstanare”, strane radnike.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Teleskop otkiva: Tko je susjed Maje Sever koji je u zgradu uselio “puno stranih radnika”

“Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo”, kaže tako Maja, pa nastavlja:

“Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio. Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe”.

Maja je u zadnjih nekoliko godina imala par zapaženih reportaža u kojima nije skrivala svoje otvorene simpatije spram migrantske populacije, a zbog nekih njenih uradaka hrvatska je policija bila izložena jakim kritikama šire (čitaj: ljevičarske) javnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sirijac Ghazi cijelo vrijeme je lagao: Čekamo reagiranje Maje Sever i nevladinih organizacija

Pa tako kada u sjećanje vratimo njezine priče o Nigerijcu Prince Wale Soniyikiu koji je u Hrvatsku stigao 2011. godine i bio među prvim migrantima koji su dobili naš azil, ili ilegalnom imigrantu Wadie Ghazi Sineidu koji je za kamere rekao kako ga je naša policija na plitvičkom području razdvojila od kćeri, čovjek bi od Maje očekivao malo više empatije za susjeda koji rabi zajednički društveni prostor u potencijalnu korist većeg broja stranih radnika, kojima zasigurno svaki centimetar pristora znači jako puno životnog komfora.

Ili se tu ipak radi o malo drugačijim kriterijima kada ti migranti nisu samo predmet emotivno intoniranih reportaža, već prvi susjedi u kući”, ističe Herman Vukušić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga: Često za mene napišu da sam bivša novinarka, a sada poduzetnica. Netočno

Podsjetimo, Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, požalila se na susjeda “iz pakla” koji je nedavno kupio stan u zgradi u centru Zagreba gdje ona živ s obitelji. Otkrila je da je riječ o “uglednom sportašu “. Objavu Maje Sever prenosimo u cijelosti.

“U našoj zgradi stan je kupio ugledni hrvatski sportaš. Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

Onda je ugledni gospodin odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu, koja nikada nije pripadala stanu koji je kupio, niti je korištene zadnjih 10 godina. On je priznao da zna da prostorije ne pripadaju stanu i nastavio radove. Prema jednoj verziji za kuhinju i sanitarni čvor za radniike, prema njegovoj verziji za njegove potrebe i da prespava kada je u Zagrebu.

Prostorije su u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Državne nekretnine. Obavijestili smo ih, zamolili da zaštite svoje prostorije. Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: UDAR SLIJEVA NA SANDRU BENČIĆ: Zašto je nešto “motala” na prosvjedu. Sada se svi pitaju je li to bila cigareta ili džoint

Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe.

Postoji službeni zapisnik i zapravo nemoć da se postupi po zakonu i da se nasilnika spriječi da zauzme državne nekretnine i koristi ih za svoje potrebe”.