PRAVDA JE ZADOVOLJENA: Doktor Boro Nogalo se vraća na posao

PRAVDA JE ZADOVOLJENA: Doktor Boro Nogalo se vraća na posao

Dr. Boro Nogalo vraća se na posao nakon devetomjesečne suspenzije. Danas je potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnatelja, kojom je suspenzija ukinuta i on ponovno može raditi kao pedijatar u bolnici. Nogala je zimus suspendirao bivši ravnatelj dr. Ivo Dumić Čule, imenovan nakon što je Nogalo krajem 2019. iznenada smijenjen. Smijenjeni je Nogalo otvoreno je govorio o događanjima u bolnici i optuživao za nepravilnosti, ponajviše vezane uz projekt Centra dječje translacijske medicine, javlja Večernji list.

Nova zagrebačka vlast imenovala je novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, ono je smijenilo dr. Ivu Dumića Čulu s mjesta ravnatelja i raspisalo novi natječaj za ravnatelja koji završava krajem tjedna, a zbog sumnje u namještanje natječaja čelnica “starog” upravnog vijeća prof. Ana Stavljenić Rukavina bila je uhićena. Nogalo je ranije dobio i pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita.

– Sretan sam i zadovoljan što mogu opet raditi, naročito u situaciji kad pedijatara nema dovoljno – izjavio je dr. Boro Nogalo.

Doktora Nogala je progonila Bandićeva hobotnica koja je pod svaku cijenu željela imati svoje ljude na čelu Srebrnjaka.

Foto: Hina