Škoro će se u Saboru prikloniti Zekanovićevim suverenistima: Hoće li ostati potpredsjednik Sabora?

Škoro će se u Saboru prikloniti Zekanovićevim suverenistima: Hoće li ostati potpredsjednik Sabora?

Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović potvrdio je u srijedu da će se bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović, nakon odlaska iz stranke koju su osnivali, u Saboru priključiti njegovom zastupničkom klubu.

„Mogu potvrditi da će Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović svoj politički rad nastaviti u Klubu Hrvatskih suverenista“, rekao je Hini Zekanović, najavivši da će o svemu više riječi biti u petak na konferenciji za novinare.

Za sada će Škoro i Vučemilović biti nezavisni zastupnici u Klubu Hrvatskih suverenista, a Zekanović ističe da tema njihovih razgovora za sada nije bilo njihovo djelovanje kroz neku političku stranku. Što će se poslije događati, o tom-potom, dodao je.

Na pitanje očekuje li da Škoro ostane na dužnosti potpredsjednika Sabora, ali sada iz redova Hrvatskih suverenista, Zekanović kaže da će se potruditi dodatno ojačati svoju poziciju, javlja N1.

„Do sada smo bili zakinuti u oporbenoj raspodjeli saborskih dužnosti, a sada sa šest zastupnika postajemo jedan od većih zastupničkih klubova. Što se tiče Škorina potpredsjedničkog mjesta u Saboru, ovisi po kojem će modelu doći do preraspodjele dužnosti unutar oporbenih redova“, rekao je čelnik Hrvatskih suverenista.

Pojašnjava kako se može formirati svojevrsna koalicija pri predlaganju kandidata, što znači da bi Škoru, uz Suvereniste, za ostanak na dužnosti potpredsjednika Sabora mogli podržati neki drugi klubovi ili nezavisni zastupnici.

U ponedjeljak je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio da ne bi imao ništa protiv toga da Škoro i dalje bude potpredsjednik Sabora. No, napominje Zekanović, o svemu tome će se razgovarati idući četvrtak, za kada je zakazan sastanak predstavnika oporbenih klubova.

Škoro je u Večernjem listu najavio da ulazi u Klub Hrvatskih suverenista, koji je nastao nakon zajedničkog izlaska na izbore s Domovinskim pokretom. Njihova je lista osvojila 16 mandata, a četvorka predvođena Zekanovićem izdvojila se u poseban Klub.

“Nakon svega što se zbilo u Domovinskom pokretu, jasno je da ne možemo više funkcionirati kao cjelina. No, kako od prvog dana podupirem okupljanje na domoljubnom dijelu spektra, odlaskom iz Kluba DP-a sasvim sigurno neću pridonijeti mrvljenju domoljubnih snaga te ne kanim osnovati ni novi klub ni novu političku stranku. Naprotiv, i danas želim da se razmrvljene domoljubne snage okupe”, izjavio je Škoro za Večernji list.

Foto: Hina