Prebili ga zbog Škorine pjesme: Policija uhitila trojicu nasilnika

Prebili ga zbog Škorine pjesme: Policija uhitila trojicu nasilnika

Iz vukovarsko-srijemske policije ne navode identitet napadnutoga i napadača, no lokalni portali pišu kako su Ivana Andrijanića pretukli mještani Srijemskih Laza srpske nacionalnosti, koji su nasrnuli na njega kad je poželio poslušati neku od pjesama Miroslava Škore.

Sve se dogodilo prošle subote na proslavi rođendana sina Andrijanićevog rođaka u Lovačkom domu u Starim Jankovcima nedaleko Vinkovaca.

Lokalni mediji izvijestili su kako su, nakon što se većina uzvanika razišla te ostala nekolicina osoba, na Andrijanića nasrnula trojica muškaraca koji su ga pretukli i teško ozlijedili, a od daljnjih batina zaštitio ga je suprug od sestrične koji je pritom također ozlijeđen, pišu 24sata.

Iz policije su izvijestili kako su nakon kriminalističkog istraživanja trojicu muškaraca u dobi od 21, 37 i 46 godina prijavili zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela, pri čemu je utvrđena sumnja da su tijekom navedenog napada njih trojica tjelesnom snagom nanijeli ozljede dvojici 28-godišnjaka.

Napad su zaustavili prisutni građani, a obojica ozlijeđenih su odmah prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje su 28-godišnjaku iz Antina utvrđene lakše tjelesne ozljede, dok je 28-godišnjak iz Vinkovaca zbog težine ozljeda prevezen u KBC Osijek, gdje mu je nakon liječničke obrade konstatirana teška tjelesna ozljeda.

rojicu osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila zbog ubojstva u pokušaju 28-godišnjaka iz Vinkovaca i nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 28-godišnjaka iz Antina.

Pretragom doma 21-godišnjaka pronađen je automatski pištolj CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva, pa je kazneno prijavljen i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su u utorak predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

SNV osudilo napad na Vinkovčanina

Srpsko narodno vijeće (SNV) osudilo je u utorak napad na 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su, prema pisanju lokalnih medija, pretukla trojica muškaraca srpske nacionalnosti, te očekuju da policija utvrdi i kazni odgovorne.