Preminula je legendarna novinarka Milka Babović: I ona je bila zaražena koronom

Preminula je legendarna novinarka Milka Babović: I ona je bila zaražena koronom

U Zagrebu je u subotu u 93. godini preminula bivša atletičarka i televizijska novinarka Milka Babović, potvrdio je  za 24sata novinar Jura Ozmec.

– Nažalost istina je, Milka je noćas preminula. Tijelo izgleda ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako ju je preboljela i pokazivali puteve ka ozdravljenju, ipak nije izdržala – rekao nam je.

Rođena je 27.listopada 1928. u Skopju, a u Zagrebu je živjela od 1948. godine gdje je studirala kemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj, hrvatski i njemački jezik. Govorila je engleski i njemački jezik, služila se francuskim i ruskim.

Kao članica Mladosti, bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama (1953.u Dortmundu i 1957.u Parizu). Na EP u Bernu, 1954., bila je peta na 80 metara s preponama. Uz to, 17 puta bila je prvakinja Jugoslavije, 27 puta rušila je državni rekord (u nekoliko disciplina), 26 puta bila je članica reprezentacije, dva puta prvakinja Balkana.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina