Preminula majka Melanije Trump: Dirljiva poruka bivše prve dame Amerike

Preminula majka Melanije Trump: Dirljiva poruka bivše prve dame Amerike

Majka bivše prve dame Melanije Trump Amalija Knavs (78) umrla je nakon što se razboljela krajem 2023. i nakon boravka u bolnici u Miamiju tijekom praznika.

‘S dubokom tugom objavljujem da je preminula moja voljena majka Amalija’, rekla je 53-godišnja bivša prva dama u dirljivoj poruci u utorak navečer.

Melania je propustila većinu proslava Božića i Nove godine u Mar-a-Lagu kako bi se brinula o svojoj bolesnoj majci, javlja Daily Mail.

‘Amalija Knavs bila je snažna žena koja se uvijek držala graciozno, toplo i dostojanstveno. Bila je potpuno posvećena mužu, kćerima, unuku i zetu. Neizmjerno će nam nedostajati i nastavit ćemo poštovati i voljeti njezinu ostavštinu.’

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: NOVE INFORMACIJE: Najmanje jedan Boys iz Grčke sudjelovao u napadu na maloljetnike u Vukovaru

Melania nije otkrila uzrok smrti, ali bivši predsjednik Donald Trump rekao je u novogodišnjoj noći da je bila ‘jako bolesna’.

Tko su roditelji Melanije Trump

Oni su Viktor (79) i Amalija Knavs (78), umirovljeni Titovi samoupravljači. Viktor je bivši vozač i član Saveza komunista, a Amalija švelja u tekstilnom kombinatu, pisao je Telegram.

Viktor je bio prilično uspješan u Jugoslaviji. To je drukčija vrsta uspjeha nego ovdje kod nas, ali bio je uspješan’, govorio je o svom dvije godine starijem puncu Donald Trump prije nego što je postao predsjednik.

Viktor i Amalija Knavs upoznali su se 1966. dok je ona radila u poljoprivrednom kombinatu u Sevnici, gdje je kopala luk. Zahvaljujući suprugovim političkim vezama ubrzo je našla bolji posao.

Kad je Viktor prešao za vozača direktora Jutranjke, sredio joj je posao u tvornici, koja je proizvodila odjeću za djecu. Radila je prvo kao švelja, ali je pokazala talent za crtanje. Uskoro je počela osmišljavati dezene za tekstil. Kod kuće, šivala je za sebe i kćeri – Ines i mlađu Melaniju.

Viktor je u socijalističkoj Sloveniji dobro zarađivao – dovoljno da kupi stan u Ljubljani u kojemu su Melanija i Ines živjele dok su išle u srednju školu. U Sevnci je sagradio i kuću, gdje je obitelj preselila iz društvenog stana koji im je dala tvornica tekstila, prenosi Story.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: PODRŽALA AGRESIJU: Tko je “hrvatska liječnica” kojoj je Putin dodijelio rusko državljanstvo?

Obiteljska prijateljica procijenila je za američke novine da je obitelj Knavs bila ‘relativno dobrostojeća’ za tadašnje jugoslavenske pojmove: odlazili su na godišnji odmor u Italiju, Francusku i Njemačku. Viktor je uvijek vozio Mercedes.

Nikad ga nećete vidjeti ni u kojem drugom automobilu’, rekli su susjedi.

Viktor i Amalija Knavs naučili su svog unuka Barrona materinjem jeziku, kojim barataju znatno bolje nego engleskim. Inače, roditelji Melanije Trump su 2018. dobili američko državljanstvo.