Preminula majka Zlatka Dalića: Ona je izbornika učila i usmjeravala ka vjeri

Preminula majka Zlatka Dalića: Ona je izbornika učila i usmjeravala ka vjeri

U subotu je u 91. godini života preminula majka izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, Kata Dalić.

Prije nekoliko dana majka izbornika hrvatske reprezentacije je puštena iz bolnice, jer joj se stanje pogoršalo i željela je umrijeti u svojoj kući sa svojim najbližima. Posljednjih nekoliko tjedana je uz svoju bolesnu majku proveo i izbornik Dalić.

Posljednji ispraćaj Kate Dalić predviđen je za nedjelju na groblju Sv. Mihovila na Gorici u Livnu od 16 sati.

– Ja obično prvo poluvrijeme hodam i izlazim vani, drugo se nekako smirim. Ali kad je igrao, nisam nikad voljela gledati. Bojala sam se da ga netko ne udari, pa kako bih se ja onda osjećala – izjavila je Kata Dalić za dnevnik.hr o tome kako prati utakmice svojeg sina.

Prije nešto manje od godinu dana, točnije 31. svibnja 2022. godine u 92. godini života je preminuo otac Zlatka Dalića, Ivan Dalić, koji je dan kasnije bio sahranjen na velikom sprovodu u Livnu na istom groblju, javlja Večernji list.

Dalić je uvijek naglašavao da ga je majka učila vjeri.

– Ranije su bila drugačija vremena, no ministrirao sam još kao dijete, rado sam išao na misu, majka me učila i usmjeravala ka vjeri. Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je izuzetno bitna – kaže Dalić.

Foto: Hina