Preminula poznata novinarka: Imala je samo 55 godina

Preminula poznata novinarka: Imala je samo 55 godina

HRT je objavio da je u 55. godini života preminula dugogodišnja novinarka Sanja Račić. Kolege, prijatelji i suradnici nikada nisu prežalili njezin odlazak s radija prije pet godina i bili su ponosni na hrabrost s kojom se borila protiv teške bolesti. 

Na Radio Osijeku i uz naš radio provela je više od 30 godina, počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica u najtežim vremenima Domovinskog rata, a od 1994. godine bila je i stalno zaposlena na Radio Osijeku. Godinama je pratila kulturna događanja, uređivala i vodila brojne emisije o kulturi, a njezin pristup radijskom programu, voditeljski šarm i toplinu u komunikaciji prepoznavali su i cijenili brojni slušatelji i suradnici koji su voljeli s njom surađivati. Od 2013. godine Sanja je izvještavala o gospodarskim temama i uređivala emisiju Puls Slavonije i Baranje, a jedno je vrijeme bila i reporterka emisije “Dobro jutro, Hrvatska” i drugih emisija Hrvatske televizije.

Nakon što je doznala kako boluje od teške i neizlječive bolesti dala je otkaz na Radio Osijeku i od 2018. godine, uz hrabru bitku protiv bolesti, upustila se i u još jednu bitku – i to poduzetničku. Odlučila je u potpunosti promijeniti život te je do posljednjeg trenutka izrađivala unikatni nakit uz koji je stekla i nove obožavatelje jer je u svaku ogrlicu, pravo umjetničko djelo, ulagala istu količinu ljubavi i energije kao i u tisuće radijskih emisija i reportaža na Radio Osijeku.

Zauvijek ćemo se na Radio Osijeku sjećati njenog osmijeha, vedrine i topline kojom je plijenila pozornost i u vrijeme najtežih radijskih poslova i posebice u vremenu u kojem je odlučila boriti se za život na način na koji mnogi ne bi imali ni snage ni hrabosti. 

Posljednji ispraćaj Sanje Račić bit će u srijedu, 9. kolovoza, u 14 sati na osječkom Gornjogradskom groblju – Svete Ane.