Prijavljen zbog sukoba interesa: Zašto je Milanović putovao u Albaniju?

Prijavljen zbog sukoba interesa: Zašto je Milanović putovao u Albaniju?

Nedavni privatni posjet Albaniji predsjednik Zoran Milanović morat će dodatno objasniti.

Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa stigla je anonimna prijava protiv Zorana Milanovića, potvrđeno je za Nova TV.

Predsjednik se, podsjećamo, prije dva tjedna u Albaniju uputio s ljetovanja na Hvaru i to na osobni poziv albanskog premijera Edija Rame, s kojim je prijatelj niz godina i kojeg je prema nekim neslužbenim informacijama savjetovao dok nije bio politički aktivan. Od Ureda predsjednika zatražili su da se očituje o detaljima tog puta.

Inače, ministrima i zastupnicima istekao je rok do kojeg su Povjerenstvu morali predati svoje imovinske kartice.

Tek nekolicina dužnosnika nije to učinila ili zbog obrade nisu javno dostupne, ali to im se još prihvaća.

“Imamo velik dio onih koji su samo online ispunili – nisu još dostavili karticu u kojoj je sve potpisano, i ako to ne naprave tretira se kao da je nisu ni podnijeli. Pozvala bi sve dužnosnike koji su samo online ispunili da to što prije učine i u fizičkom smislu, potpišu i dostave kako bismo mogli onda napraviti administraivnu provjeru. Ova dva tjedna će biti ključna mislim da bi u nekih deset dana sve trebale biti provjerene, nadam se i dostavljene, objavljene i transparentno prikazane”, poručila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.