Prilično očekivano: U HDZ-ovu stožeru jedino je Milijan Brkić bio dobro raspoložen

Prilično očekivano: U HDZ-ovu stožeru jedino je Milijan Brkić bio dobro raspoložen

Nakon što su im izlazne ankete dale “tek” četiri mandata, atmosfera u HDZ-ovom stožeru živnula je kad im je anketa IPSOS-a dala željenih pet mandata, koje je stranka zadala kao cilj na izborima za Europski parlament.

U samom stožeru na Trgu žrtava fašizma je mnoštvo ljudi, a pojavili su se gotovo svi ugledniji članovi stranke i Vlade. Premijer Plenković je prije 19 sati samo kratko pozdravio okupljene pa se povukao, a u sali je ostao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, javlja Jutarnji list.

Oko 19 sati stigao je i potpredsjednik stranke Milijan Brkić, koji se pozdravio s gotovo svakom osobom u stožeru. Tu je i ministar uprave Lovro Kuščević, koji je s ministricom vanjskih i europskih poslova Marijom Pejčinović Burić davao i izjave za medije. Od ministara došla je i Gabrijela Žalac, tu je i Milan Kujundžić, a snimili smo i Nadu Murganić. Brkić  donekle ima  razlog za zadovoljstvo lošim izbornim rezultatom HDZ-a jer će ovakav razvoj događaja otežati Plenkoviću da se obračuna s njim.

Stigao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Naravno, tu su i sami kandidati za Europski parlament, od prvog na listi Karla Resslera do Dubravke Šuice, Željane Zovko, Tomislava Sokola….

Foto: Damir Senčar/Hina