Prvo neispunjeno obećanje HDZ-ovca Mislava Hermana: Kako je izigrao kolegu Pavu Kostopeča

Prvo neispunjeno obećanje HDZ-ovca Mislava Hermana: Kako je izigrao kolegu Pavu Kostopeča

Uz sudjelovanje premijera Andreja Plenkovića danas je konstituiran Gradski odbor HDZ-ove zagrebačke organizacije izabran na unutarstranačkim izborima 6. prosinca ove godine.

Za tajnika gradske organizacije Gradski je odbor danas izabrao zastupnika u Gradskoj skupštini Davora Filipovića.

Iako je tako bilo najavljivano iz stranke zadnjih tjedana, za tajnika nije izabran ugledni kirurg Pavo Kostopeč koji se zauzima da prestanak HDZ-ove suradnje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, javlja Novi list.

Kostopeč se namjeravao kandidirati za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, prikupio je potpise i održavao veliki skup u Europskom domu u Zagrebu, ali je nakon konzultacija s vrhom stranke na kraju odustao. U HDZ-u se moglo doznati da je Kostopeč odustao zbog mira u stranci, ali i da mu je pritom obećano da će on biti tajnik zagrebačkog HDZ-a. Na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a Kostopeč je podržavao Andreja Plenkovića.

Za predsjednika HDZ-a na izborima 22 studenog izabran je kao jedini kandidat Mislav Herman. Na današnjoj je sjednici Gradski odbor dopunio statut i uveo funkciju izvršnog tajnika na koji je izabran predsjednik područnog odbora Črnomerec Josip Jelić. Rizničar je postao predsjednik područnog odbor Brezovica Vladimir Iviček. Zagrebački HDZ bi do kraja siječnja trebao izabrati i svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Kako doznajemo iz zagrebačkog   HDZ-a  Pavo Kostopeč je prilično razočaran razvojem situacije jer se s  kolegom Hermanom, koji je također liječnik, poznaje  dosta dugo i vjerovao je da će  ispuniti  obećanje.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina