Puhovski: Ivošević je prostak i treba ga smijeniti, a takve krvoločne formulacije trebale bi biti kažnjive

Puhovski: Ivošević je prostak i treba ga smijeniti, a takve krvoločne formulacije  trebale bi biti kažnjive

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao političke aktualnosti.

Govoreći o novom sukobu ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Republike, Zorana Milanovića, Puhovski je rekao da nije problem u svađi, nego u tome što nema sadržaja.

“Sedmi b i sedmi c su se posvađali”, rekao je Puhovski.

“Banožić, što bi rekla moja pokojna baka, nažalost ne pretjeruje s inteligencijom. On se u tome ne snalazi. Milanoviću nije stalo ni do čega drugog, nego da nađe mekani dio kod Plenkovića i našao je to kod Banožića. Ali Milanović falsificira svoj ustavnu ulogu, njegova ustavna uloga nije u tomu”, rekao je Puhovski.

“Dokle god se Banožića napada, on će ostati. Slična je situacija i s Horvatom. To je ta perverzna logika koja funkcionira u javnom prostoru”, rekao je Puhovski.

Plenković je najčešće bio dovoljno inteligentan da ne odgovori na predsjednikove provokacije, rekao je politički analitičar.

“Sutra će biti neka druga tema. Opet se pojavljuju veleposlanici, koji stalno vise. Opet se pojavljuje Ukrajina. Imat ćemo tema. U noći kad je izabran Milanović, rekao sam da je to veliki dan za hrvatske medije, jer će imati toliko sadržaja”, rekao je Puhovski.

O Bojanu Ivoševiću

Govoreći o situaciji sa splitskim dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem, rekao je da je on prostak. “Ono što mene pogađa kao dugogodišnjeg bivšeg aktivista, to je što je gospođa Puljak napravila isto što i Plenković i njegov prostakluk povezala s aktivizmom. Meni, doista, nije poznato da su aktivisti veći prostaci od ostalih. To je potpuno izmišljena teza”, rekao je Puhovski.

“To da se povlači iz javnosti stvara potpunu pomutnju”, dodao je.

Ja ne mislim da se ne smije napadati novinare, dapače, mislim da se može reći da si napisao glupost, ali reći napit ću ti se krvi, to je suludo i doista krvoločna formulacija i to bi trebalo biti kažnjivo, smatra Puhovski.

Upitan znači li situacija s Ivoševićem da splitska opcija gubi kredibilitet, Puhovski je rekao da gube moralni kredibilitet te da bi se Ivoševiću trebali zahvaliti na suradnji i smijeniti ga.

Foto: Hina