Puhovski otkrio zašto Božinović ne može biti ministar obrane: Ne može izdržati Milanovićeve batine

Puhovski otkrio zašto Božinović ne može biti ministar obrane: Ne može izdržati Milanovićeve batine

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u N1 Studiju uživo te je komentirao rekonstrukciju Vlade.

“Bio bi značajan potez premijera da makne Banožića.

Ja mislim da je on jedan od dvojice, trojice najgorih ministara. Horvat je bio broj jedan, a onda imamo barem još dva, tri koji su kandidati. Ako Plenković sada smijeni Banožića onda je pokazao da se nije dao uvući u tračeve tipa odnosa s Milanovićem i da je izašao iznad toga. Time pokazuje jednu vrstu klase. Međutim, ja imam od početka osjećaj da se Božinović boji policije koju bi trebao kontrolirati, kako bi se on tek bojao vojske. Meni se čini da on nije čovjek koji se time može baviti”, rekao je.

Istaknuo je i kako nam trenutno treba netko tko bi gurao stvari u vojci, tko će izdržati žrvanj Plenković-Milanović i koji će imati koncept o tome što želi s vojskom.

“Sada se pokazalo da nas ta vojska skupa s NATO-om ne može štititi od 35 godina starog željeza iz SSSR-a. Nitko se ne bavi problemom nego je li bila bespilotna ili besposadna letjelica, valjda nije bilo stjuardese pa nema posade. Ne znaju reći čak ni što je tu palo. Božinović treba uletjeti u to, ja mislim da on nema energije za to.

To treba biti netko tko je u stanju izdržati batine. On mora biti na strani premijera, ali katkad je Milanović u pravu”, veli. Dodao je i kako je Plenković sada u nezavidnoj situaciji i kako mora paziti da ne zamijeni previše ministara jer bi to pokazalo da je zaista kriza. Sve više od četiri smijenjena ministra je previše, kaže.

Foto: Hina