Pulska liječnica o svojoj plaći od skoro 40.000 kuna: Radim za minimalno dvoje ljudi, moji kolege mole boga da ne odem

Pulska liječnica o svojoj plaći od skoro 40.000 kuna: Radim za minimalno dvoje ljudi, moji kolege mole boga da ne odem

“Ništa mi nije poklonjeno. Povrijedilo me što sada svi bruje i upiru prstom u mene kao da sam nešto ukrala. Nije moja plaća nikakva tajna. Podaci su javni i ono što dobijem na kraju mjeseca pošteno sam odradila”, rekla je dr. med. Mirna Milevoj Ražem, jedina pedijatrica neonatologinja pulske bolnice  čija mjesečna primanja dosegnu 39 tisuća kuna, prenosi Glas Istre.

“Istina je da radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio. Bolnica nema ljudi, ustanova bi bila u još većim problemima. Ginekologija ne bi normalno funkcionirala, a žene bi se na porođaje slale u Rijeku. Prisutna sam na svim porodima. Pitajte šefa ginekologije što misli o tome da ostanemo bez neonatologa, kaže dr. Milevoj Ražem, liječnica s 40-ak godina staža koju hvale mnogi roditelji malih pacijenata na portalu najdoktor, a nekoliko je puta bila proglašavana najdoktoricom.

“Radim minimalno za dvoje ljudi i sretna sam što me zdravlje dobro služi da mogu raditi. Svi moji kolege me podržavaju i mole boga da ne odem”, kaže dr. Milevoj Ražem.

“Svaki sat koji odradim po zakonu mi se plati, a ja sam ih itekako odradila. Samo prošli mjesec dežurala sam 11 puta 24 sata. Jednostavno nema tko”, kaže iskusna pulska pedijatrica.

“Da bi netko postao neonatolog treba minimalno deset godina rada. Na pedijatriji sam noću i danju, a niti jedan porod se ne može planirati bez mene. Da ne radim toliko i da mene nema, bilo bi još više problema.”

Mnogi u bolnici ni ne zarade svoju plaću i samo se žale, spletkare, podmeću. Nemaju valjda pametnijeg posla”, zaključila je liječnica.

Foto: YouTube