Pupovac izbjegava odgovore: Zašto Oluju naziva etničkim čišćenjem i zašto je Jović blokirao Jadranku Kosor?

Pupovac izbjegava odgovore: Zašto Oluju naziva etničkim čišćenjem i zašto je Jović blokirao Jadranku Kosor?

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je kampanju svoje stranke na europskim izborima, šaranje njihovih plakata, ali i prozivku odvjetnika Luke Mišetića da negira genocid u Srebrenici.

Osvrnuo se na polemiku kandidata SDSS-a Dejana Jovića na društvenim mrežama, kada je Jović blokirao Jadranku Kosor jer je poručila da Pupovac Oluju naziva etničkim čišćenjem. S druge strane, odvjetnik Ante Gotovine i drugih haških optuženika Luka Mišetić Pupovca je prozvao da negira genocid u Srebrenici, piše N1.

Pupovac je poručio da se diskusija vodila preko njihovih leđa te da su im se pripisivali stavovi koje ne zastupaju. Pogotovo je oštar bio prema Luki Mišetiću.

“Gospodin Mišetić je mene za nešto prozivao. Taj gospodin ne zavređuje da se osvrćem na njegove objede jer on je jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke debelje fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države. Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim Vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo”, poručio je Pupovac.

Foto. Edvard Šušak/Hina