Raspudić ima rješenje za prijepore oko dolaska Pupovca i Miloševića na proslavu Oluje: Neka im Capak propiše samoizolaciju

Raspudić ima rješenje za prijepore oko dolaska Pupovca i Miloševića na proslavu Oluje: Neka im Capak propiše samoizolaciju

U Saboru je opet zaiskrilo između Mostovaca i premijera Plenkovića. U razgovoru s reporterom Elvirom Mešanovićem Nikola Grmoja i Nino Raspudić objasnili su što se dogodilo.

Nikola Grmoja je tako objasnio: “Nemamo mi nikakvih problema s Plenkovićem, ja sam postavio jedno normalno pitanje – da u izvješću o predsjedanju Hrvatske EU nije spomenuto da se dogodila blokada Srbije zbog vladavine prava od strane uglavnom skandinavskih zemalja, Belgije i Njemačke.

I da je zanimljivo da Hrvatska od 2016. po tom pitanju nije napravila ništa, da Srbija otvara nova poglavlja i onako malo sam se našalio i premijera pitao hoće li tražiti saveznike da se Srbija odblokira. On je burno reagirao, vikao je da ništa ne znamo o funkcioniranju EU-a, da je naše znanje zero, nula, derao se i morao ga je smirivati predsjednik Sabora”, ispričao je Grmoja.

Nino Raspudić, pak, za premijera ima jedno, kako on to naziva ‘solomonsko rješenje’ za prisustvovanje Milorada Pupovca i Borisa Miloševića na obljetnici Oluje.

“Ja sam rekao gosp. Plenkoviću ‘idemo onom anđeoskom – tko tebe kamenom ti njega kruhom, vi nas vrijeđate kako ne znamo ništa, ja ću vam ponuditi solomonsko rješenje vašeg najvećeg problema ovih dana’.  Predložio sam mu da Capak – koji to inače arbitrarno radi – da odredi mjere dvotjedne samoizolacije gosp. Pupovcu i Miloševiću i time je riješio svoj glavni problem sljedećeg tjedna”, kazao je i dodao: “Bili su u sabornici s Hrebakom, imaju temelj. Ja sam njemu ovako kolegijalno ponudio solomonsko rješenje”.

Pupovac teret za srpsku zajednicu

I Raspudić i Grmoja smatraju da najviši predstavnici Vlade trebaju prisustvovati obljetnici Oluje u Kninu, pa tako i Milošević i Pupovac. Grmoja smatra da je dobro i da predstavnik Vlade dođe u Grubore, ali ne na dan obljetnice Oluje.

“Može se obilježiti svaki zločin, ali ne na taj dan. Na taj dan se obilježava pobjeda”, čvrst je Grmoja.

Raspudić pak smatra da je Pupovac teret za srpsku zajednicu u Hrvatskoj “Mislim da je Pupovac teret za srpsku zajednicu u Hrvatskoj jer je neprestano dovodi u konflikt s većinom. Ja Pupovca doživljavam kao Srbina. Kakve veze ima njegov život sa životom jedne starice povratnice u Lici i Dalmatinskoj zagori”, zapitao se.

Facebook Comments