Ravnateljica Klasične gimnazije: Prijetio je hladnim oružjem, situacija je dosta traumatična

Ravnateljica Klasične gimnazije: Prijetio je hladnim oružjem, situacija je dosta traumatična

U zgradu zagrebačke Klasične gimnazije danas je u ranim popodnevnim satima u razred, u kojem su bili učenici i nastavnik upala naoružana nepoznata osoba, prema prvim informacijama, nožem. Policija je odmah stigla na mjesto događaja i još uvijek odrađuje razgovore s učenicima. Povodom ovog događaja, izjavu za medije dala je ravnateljica klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

“Situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi, danas između 13 i 14 sati, oko 15 do 2. Za vrijeme nultuga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su posljedice, nitko nije ozlijeđen, učenik je sam izašao iz škole. Policija je pozvana, o daljnjem razvoju nemam konkretnije informacije” izjavila je ravnateljica, Večernji list.

Dodala je kako će se stručne službe i nastavnici baviti riješavanjem posljedica “ovog traumatičnog događaja” te da će pomoći učenicima prebroditi situaciju. Ravnateljica je naglasila kako su svi učenici sigurni te da se nastava redovno odvija. Na pitanje kako je moguće da je netko nepoznat ušao u školu, Martinić-Jerčić kazala je kako se radi o vršnjaku učenika kojeg je bilo nemoguće kao takvog izdvojiti iz skupine. “Vjerujem da je iskoristio smjenu turnusa, u trenutku međusmjene ovdje prolazi 700-800 učenika, to je praktički nemoguće kontrolirati” pojasnila je, dodajući kako je muškarac sveukupno u zgradi proveo “nekoliko minuta”.

Rekla je da nije vidjela o kojem se točno oružju radilo, a muškarac u rukama nije imao ništa u trenutku kada ga je ona susrela. “U kontaktu sam s ministarstvom i gradskom uredom, imamo njihovu podršku. Napravit ćemo sve u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno” rekla je ravnateljica.

Na slici: Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić

Foto: Facebook