Šef splitske policije podnio ostavku: Njegov sin sudjelovao u premlaćivanju mladića ispred noćnog kluba

Šef splitske policije podnio ostavku: Njegov sin sudjelovao u premlaćivanju mladića ispred noćnog kluba

Slobodan Marendić, načelnik PU SD u nedjelju rano ujutro podnio je neopozivu ostavku na svoju poziciju, a razlog je to što je njegov maloljetni 17-godišnji sin bio jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim jnutarnjim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu te je tijekom nje, doznajemo, utvrđeno da se petero momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili van, nastavili su se tući vani na ulici.

Do sukoba je, navodno, došlo jer je jedan od momaka iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv i dosadan prema Marendićevoj kćeri koja je, sa bratom i ostalima, bila u klubu. U jednom je trenutku 17-godišnjak skočio u obranu svoje sestre te se sukobio s napasnikom i tom je prilikom udaren. Kad su ih redari izbacili vani, dvije grupe momaka su se žestoko potukle na cesti, a naposljetku je deblji kraj izvukla žrtva koja je ostala ležati bez svijesti razbijene lubanje. Ostali su se razbježali, javlja Slobodna Dalmacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sramota za hrvatski film i kulturu: Narkoman, alkoholičar i seksualni prijestupnik Dalibor Matanić odlučivao o tome tko će dobiti državni novac

Kad se pregledavanjem videonadzora kluba te razgovora s redarima došlo do mogućeg identiteta počinitelja i kad se doznalo da je jedan od počinitelja sin načelnika uprave, cijela je priča odmah, kako ne bi bilo sumnje u bilo u bilo koju vrstu pristranosti, odmah predana u ruke šibenskih policajaca koji su dovršili kriminalističko istzraživanje. Pet mladića će tijekom dana biti privedeno kod pritvorskog nadzornika, a potom i na Državno odvjetništvo u Splitu zbog sumnje u nanošenje osobito teške tjelesne ozljede za što je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.

Povodom svega, Slobodan Marendić u nedjelju ujutro poslao je i službeno priopćenje javnosti.

– Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost. S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti. Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina – poručio je sada već bivši načelnik splitske policije.