Sinčić likuje: Naš gradonačelnik je ukinuo obavezno nošenje maski u školama. Ovo je čin slobode i zdravog razuma

Sinčić likuje: Naš gradonačelnik je ukinuo obavezno nošenje maski u školama. Ovo je čin slobode i zdravog razuma

Gradonačelnik Čabra Antonio Dražović (Živi zid) i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić u subotu su na konferenciji za novinare najavili ukidanje obaveznog nošenja maski u školama u Gradu Čabra.

Gradonačelnik Dražović, ujedno i načelnik Civilnog stožera Grada Čabra, odluku o ukidanju obveznog nošenja maski u školama službeno je donio u petak, a danas je to objavio i obrazložio sugrađanima.

Maske ne samo da ne doprinose zdravlju naših najmlađih, već ugrožavaju psihičko i fizičko zdravlje djece. Depresija među djecom školske dobi u velikom je porastu u odnosu na prethodne godine, a tome sigurno doprinose maske i restriktivne mjere nestručnog stožera“, rekao je gradonačelnik, koji je već ranije ukinuo obavezno nošenje maski u prostorima koje su pod gradskom ingerencijom., javlja RTL.

Dražović je dobio podršku od europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića.

„U kontaktu sam s brojnim nezavisnim svjetskim stručnjacima, sve nove informacije koje saznam ću podijeliti sa sugrađanima. Dosta je bilo jednosmjerne i nekritičke propagande i kampanje straha. Drago mi je da se svijet sve više okreće od restriktivnih mjera i besmislenog lockdowna i da se kreće koristiti zdrav razum“, rekao je Sinčić.

 Izrazio je nadu kako će i ostali gradovi u Hrvatskoj pratiti primjer Čabra i da će sloboda i zdrav razum prevladati. Sinčić i Dražović su sa suradnicima okupljenim građanima podijelili domaće voće, a djeci prigodne poklone za početak školske godine.

Foto: Hina