Fuchs na popravnom: Hoće li roditelji morati imati covid potvrde?

Fuchs na popravnom: Hoće li roditelji morati imati covid potvrde?

Ministar Radovan Fuchs osvrnuo se na vlastitu izjavu da će roditeljima za roditeljske sastanke trebati covid potvrde.

Covid potvrde se neće uvoditi za učitelje, a po svemu sudeći, ipak, neće biti obevzne ni za roditelje. Ministar Fuchs objasnio je svoju raniju današnju izjavu: “Covid potvrde se neće koristiti za roditeljske sastanke, ako to ravnatelji ne narede”, rekao je za Novu TV.

Govorio je i o mentalnom zdravlja učenika. Objašnjava da će se posljedice “terapirati” te će to raditi ljudi koji su stručni u tom području. “Imamo li ih dosta, to je dobro pitanje. Vi znate da je u Austriji Klinika za dječju psihologiju, ima listu čekanja. Mislim da smo mi našim pristupom, da su djeca bila online svega pet tjedana, napravili jako puno u prevenciji”, kaže.

Dodao je i kako se škole vjerojatno neće zatvarati ako se pogorša epidemiološka situacija. “Ja ću se boriti i zalagati da škole ostanu otvorene”, dodao je.

Pojasnio je i princip “male maturu” koja se uvodi ove godine. Oni se neće ocjenjivati zbog učenika. “Oni će se ocjenjivati zbog nas. Provest će se u 80 škola – 5. i 8. razredi. Kao prvi korak u implementaciju općih nacionalnih ispita i nacionalni ispiti u prvom redu služe kao provjera sustava što štima ili ne štima”, rekao je.

Foto: Hina