Liberal koji inspiraciju traži u staljinizmu: Plenković ima povijesnu šansu da napravi čistku u HDZ-u

Liberal koji inspiraciju traži u staljinizmu: Plenković ima povijesnu šansu da napravi čistku u HDZ-u

Novoizabrani predsjednik HSLS-a Dario Hrabak gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u dva”. Zanimljivo je da se predstavlja kao osvježenje u politici koje uvodi nove standarde, ali nema nikakvih primjedbi na rad premijera Andreja Plenkovića.

“Mislim da je Andrej Plenković OK. Što se mene tiče nemam nekih posebnih zamjerki. Nekidan sam gledao njegovo gostovanje na RTL-u. Istina, djeluje frustrirajuće kada nešto napravite pa kažu da se sve ono što ste napravili dogodilo smo od sebe. A sve ono što je loše pripisuje se vama. Međutim, to je sudbina nas političara. Nemam neku veliku primjedbu. Mislim da je on talac nekih odnosa unutar svoje stranke. Volio bih da bude puno čvršći u raščišćavanju svih onih negativnih stvar za koje svi znamo da ih je u HDZ bilo puno. Neki ljudi ne bi trebali biti gdje jesu. To se sada i pokazalo. Ne bih htio ulaziti u ove postupke  koji se sada događaju u HDZ-u. Plenković  ima povijesnu mogućnost da napravi čistku u HDZ-u”, rekla je nova liberalna zvijezda na hrvatskom političkom nebu koja, barem kada je riječ o terminologiji, očito ima uzore u najcrnjem totalitarizmu. Riječ “čistka” se najčešće povezuje s praksom koju je provodio boljševički, odnosno staljinistički i titoistički režim.

Hrebak je odgovorio i na pitanje hoće li Plenković i dalje ostati  na čelu HDZ-a s obzirom na to da ima snažne izazivače na stranačkoj desnici.

“Nemam problem je li netko ide desno ili ne, ali imam problema kada netko radi nešto što ne smije. Volio bih da se tu Plenković postavi čvršće. Ima povijesnu priliku da to napravi. Ima povijesnu šansu da od HDZ-a napravi jednu pravu demokršćansku stranku”, istaknuo je Hrebak.

 

Foto: HRT