ŠKORIN GOVOR U LISINSKOM:Traži smjenu Andreja Plenkovića. Poslat će vojsku na granicu

ŠKORIN GOVOR U LISINSKOM:Traži smjenu Andreja Plenkovića. Poslat će vojsku na granicu

Miroslav Škoro održao je predizborni skup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U govoru je oštro napao današnji HDZ, premijera Andreja Plenkovića i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

“Okupili smo se kako bismo dali podršku jednom od nas, Miroslavu Škori“, započela je govor u Lisinskom glumica Nada Gačešić Livaković, prije nego što će najaviti predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

U punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Škoro je u 10:30 počeo svoj veliki predizborni izborni skup, javlj Dnevnik.hr.

Gačešić Livaković rekla je i kako je Škoro sebe i svoju obitelj izložio “bjesomučnim napadima strukture koje drmaju Hrvatskom da bi narodu vratio ono što mu je oteto – njegovu državu Hrvatsku, slobodnu i suverenu”.

Zatim je na pozornicu stupio Jacques Houdek koji je otpjevao hrvatsku himnu da bi se održala minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Jacques je nakon toga otpjevao Škorinu pjesmu “Tamo gdje je dom”.

Na skup su, među ostalim, došli Ruža Tomašić, Željko Glasnović, Zlatko HasanbegovićMiro Bulj, Nikola Grmoja, Božo PetrovićHrvoje Zekanović, Bernardica Juretić

Nakon još nekoliko scenskih nastupa na pozornicu je stupila Gačešić Livaković koja je rekla da su Hrvatima često sudili zbog domoljublja.

“A od 23. lipnja sude i njemu jer se usudio dirnuti strukture koje desetljećima drmaju Hrvatskom. Što se boje neovisnog čobvjeka kojeg ne mogu kontrolirati”, rekla je Gačešić Livaković i zamolila sve u dvorani da pozdrave “budućeg predsjednika Republike Hrvatske, Miroslava Škoru”.

Na pozornicu je uz taktove pjesme “Sude mi” došao i Škoro.

Rekao je kako je cijela priča nastala iz jedne majčine suze i svih majčinih suza diljem Hrvatske i BiH.

“Iz te suze nastao je tsunami kojeg nitko više neće moći zaustaviti”, rekao je Škoro.

Obrecnuo se na predsjedničkog protukandidata Zorana Milanovića, rekavši kako je Hrvatska normalna, ali “da nekima treba dulje da to shvate”.

Dotakao se i HDZ-a. Rekao je kako HDZ od prije 30 godina i ovaj današnji nemaju dodirnih točaka osim naziva. Prisjetio se kritika da je izdao HDZ.

“Ne. Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković. A glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za Andreja Plenkovića. Obraćam se i simpatizerima HDZ-a, bit ću vaš predsjednik”, zagrmio je Škoro. Nastavio je još oštrije.

“Jadna je država u kojoj se predsjednica države bavi srpskim čokoladama, hrvatkim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da meni preotme karijeru. To joj Jacques nikad neće oprostiti. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće”, rekao je i dodao da će deestradizirati funkciju predsjednika.

Prozvao je i Andreja Plenkovića jer mjesec dana nije primio učitelje, što je nazvao sramotom.

Najavio je i jedan od prvih referenduma, onaj o izmjeni Ovršnog zakona. Rekao je i da očekuje ostavku Vlade ako Grabar-Kitarović izgubi izbore te da su ovi izbori posebno važni jer se, kaže, sprema velika koalicija. Obratio se i mladima.

“Mladi, nemojte prespavati 23. prosinca. Umjesto da vi odete van iz Hrvatske, omogućimo Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji da ostvare međunarodne karijere. Oni to žele. Oni neka lijepo odu, a mi ćemo si urediti državu”, kazao je i zaradio pljesak. Nastavio je o naoružanju: “Kao vrhovni zapovjednik neću gledati kako susjedne države povećavaju vojni proračun. Podržavam povećanje vojnog proračuna. Hrvatska vojska je ponos hrvatskog naroda. I usudim se reći ono što nitko ne želi. Ako bude potrebno, na hrvatske granice, izaći će hrvatska vojska. I to ne europska nego hrvatska vojska. Neki se hvale, kroz zemlju je šrošlo milijun ljudi. Koja zemlja se tako ponaša?”

Na kraju želim poslati poruku ogromnnom broju birača koji ne izlaze na birališta. Mogu vam dati svoju riječ, Za mene je ona svetinja. U ovu kadidaturu ulazim kako bi narodu dao ono što je on meni dao. Sve što imam dugujem vama”, kazao je uz glasno skandiranje publike, na što je on rekao da nije vičan političkim govorima, ali da se nada da će u idućih 10 godina naučiti.

“Imate ogromnu moć, a to je glasački listić. Ne dajte da propadne, ili da netko drugi glasa u vaše ime.

Rekao je i kad se prestane baviti politikom, ima kud vratiti, za razliku “od onih koji su sada na vlasti”.

“Oni su ljudi koje ja kao poduzetnik nikada ne bih zaposlio u svom poduzeću”, rekao je i poručio da se sa protukandidatima može suočiti bilo kad i bio gdje, ali pod uvjetom da svi dođu.

“Pobijedit ćemo ih jer imamo narod uza sebe. Istim onim velikim srcem kojim smo stvorili državu”, rekao je Škoro za kraj svog govora.