Slučajnost ili sustavan problem: Tomašević komentirao sudar tramvaja

Slučajnost ili sustavan problem: Tomašević komentirao sudar tramvaja

Gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je jutrošnji sudar tramvaja na konferenciji za medije koja se održala u povodu otvaranja novouređene Osnovne škole Bukovac. Rekao je kako će policijski očevid utvrditi detalje i je li do nesreće došlo zbog pogreške vozača ili tehničkog kvara.

Na konstataciju novinara da je ovo drugi put u posljednjih tjedan dana da je došlo do iskliznuća tramvaja i vidi li u tome povezanost i neki uzrok unutar ZET-a izjavio je da ne vidi značajnu povezanost između događaja, odnosno, smatra da je vjerojatniji ljudski faktor i pogreška vozača, nego tehničkik var ili infrastrukturni problem, prenosi Večernji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Baby Lasagna odgovorio Dejanu Lovrenu: Vjera i obitelj su mi najvažniji u životu

Podsjetimo, jutros je u najfrekventnijem dijelu dana, kada većina Zagrepčana odlazi na posao, u školu ili na fakultet na izuzetno prometnom križanju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića došlo do prometnog kolapsa, i to zbog tramvaja koji je na spomenutom križanju izletio iz tračnica.

Do još jednog u crnom nizu izlijetanja iz tračnica posljednjih tjedana došlo je zbog sudara dvaju tramvaja. Tramvaj na liniji 5 udario je tramvaj na liniji 8 te ga tom prilikom izbio iz tračnica. Petica je, prema prvim informacijama, skretala iz Držićeve u Vukovarsku i tom prilikom naletjela na osmicu koja se kretala iz smjera Zapruđa prema Mihaljevcu.

Od 7:35 došlo je do zastoja tramvajskog prometa na tom raskrižju pa su linije 2, 3, 6, 7, 8 i 13 prometovale izmijenjenim trasama i uz kašnjenja. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. Promet je normaliziran oko 9.30 sati.