SNAŽAN KAO HERAKLO: Sin predsjednika Milanovića vratio se sa zlatom iz Srbije

SNAŽAN KAO HERAKLO: Sin predsjednika Milanovića vratio se sa zlatom iz Srbije

Hrvatska kadetska hrvačka reprezentacija se vraća s međunarodnog turnira u srpskom gradu Subotica gdje je ostvarila fantastične rezultate. U konkurenciji od čak 56 hrvača iz osam država, prvo momčadsko mjesto i pokal pobjednika je pripao hrvatskoj reprezentaciji, piše Večernji list.

U pojedinačnoj konkurenciji zlato je osvojio Marko Milanović (do 92 kg), sin predsjednika države Zorana Milanovića. Markovi prijatelji, kolege i treneri kažu kako je u njemu ogroman potencijal. Ipak, potencijal u kombinaciji s nevjerojatnom radnom etikom dovodi do ovakvih rezultata.

Uz dva treninga dnevno ni gimnazija mu ne predstavlja problem. Sa srebrom oko vrata će se vratiti Filip Mikulić (do 48 kg), Renato Osmanović (do 51 kg), a s brončanim medaljama Matej Rebić (do 69 kg), Luka Ivančić (do 65 kg), Mihael Lukač (do 65 kg), Josip Benko (do 80 kg) i Antonio Radičević (do 92 kg).

Marko je svoj sportski put započeo s džudom, no priča se promijenila nakon što je vidio olimpijski nastup Bože Starčevića 2016. godine na televiziji. Tada je shvatio kako želi ostaviti kimono i početi hrvati. Prof. dr. sc. Mario Baić, nositelj katedre za hrvanje na KIF-u, je Sanji Musić Milanović preporučio klub Metalac i “Tvornicu šampiona” na Velesajmu. Zanimljivo je da je profesori baič svojedobno trenirao braću Starčević.

Na slici: Ilustracija

Foto: Rvački klub Metalac