Stipe Mesić otvoreno: Kovačević je moj prijatelj, bio sam u njegovom famoznom klubu

Stipe Mesić otvoreno: Kovačević je moj prijatelj, bio sam u njegovom famoznom klubu

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji Dan uživo na bosanskohercegovačkom N1. Mesić je u intervjuu komentirao Dodikov posjet Zagrebu, osvrnuo se i na sastanak Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu, a otkrio je i da je bio u famoznom klubu posrnulog čelnika Janafa Dragana Kovačevića.

– Ja sam s direktorom Janafa prijatelj, on je bio član HNS-a, ja sam kao član HNS-a se kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske, s njim sam se više puta sastajao, bio u njegovom famoznom klubu koji ima 5-6 kvadrata i to svega par puta smo se našli. Ako je to netko snimio, može to sebi uzeti u arhivu, ali iz toga nema nikakve bojazni, komentirao je Stjepan Mesić za N1.

Osvrnuo se potom na posjet Zagrebu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– On je zadnji kojeg bih ja pozvao u posjet. Po Ustavu, BiH predstavljaju trojica i mogao sam samo s njima razgovarati. Zašto su oni sada izabrali ovaj trenutak da razgovaraju s onim koji razbija BiH, a pogotovo kad se udruži s Draganom Čovićem, drugim razbijačem BiH. Pitanje je – koja je to politika, tko stoji iza te politike? Nekad je Tuđman imao u BiH čovjeka zaduženog za razbijanje BiH, a to je bio Mate Boban. A Milošević je imao svog igrača Karadžića i znamo kako je to završilo, podsjeća Mesić.

Kaže da je i njemu Dodik slao poruke da bi htio posjetiti Hrvatsku.

Ovdje se, kako je kazao, ne radi o tome šta razmišljaju ljudi u BiH i lideri. Ovdje se radi o tome da problem treba tražiti u Hrvatskoj i Srbiji. Podsjetio je da je kao predsjednik poslao poruku Hrvatima u BiH.

– Vaša domovina je BiH. Vaš glavni grad je Sarajevo. Svoju politiku morate graditi s druga dva konstitutivna naroda. Hrvati morate tražiti svoju sreću u BiH, a Hrvatska mora pomoći Hrvatima kao i svim drugim Hrvatima koji su izvan BiH, glasila je ta poruka priča Mesić.

Međutim, kazao je Mesić, ne može Hrvatska biti tutor Hrvatima u BiH.

– Ja sam to i Tadiću rekao da bi bilo dobro da kaže isto Srbima u BiH. Meni je Tadić rekao da kada bi on to izjavio, izgubio bi izbore. On to nije izjavio, a izgubio je izbore, napomenuo je Mesić.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments