Kakav preokret: Stipe Miočić nokautirao Cormiera u spektakularnoj borbi

Kakav preokret: Stipe Miočić nokautirao Cormiera u spektakularnoj borbi

Stipe Miočić je novi-stari UFC prvak! Američki borac hrvatskih korijena vratio je pojas UFC prvaka nakon što je nokautirao Daniela Cormiera u 4. rundi.

Cormier je bio bolji u uvodne tri runde, bio je u nekoliko navrata blizu da obrani naslov prvaka, ali onda je uslijedila četvrta runda u kojoj je Stipe promijenio taktiku, pronašao slabu točku i koristio je dok nije direktima dovršio Cormiera.

 

ČETVRTA RUNDA

Nešto laganiji ulazak u četvrtu rundu prekinuo je Stipe low-kickom. Istom mjerom vratio je i Cormier pa kontrirao desnom pa lijevom.

Stipe je plasirao dva sjajna aperkata u tijelo koje je Cormier itekako osjetio. Trebao je krenuti prema naprijed, ali se povlačio no niti Cormier ne ide prema naprijed. Čini se da osjeća da je dobio prve tri runde na ne srlja.

Stipe je pronašao rupu u Cormierovoj borbi, plasirao je nekoliko sjajnih aperkata u tijelo. Namještao je lijevim aperkatima taj desni direkt.

3. RUNDA

Odličan prednji direkt Miočića i zatim čista desna u bradu! Stpie je sjajno otvorio treću rundu i zatim išao na rušenje, ali DC je obranio pokušaj.

Stipe trepće s desnim okom i čini se da je opet dobio prst u oko od Cormiera, ali Herb Dean nije reagirao. Nakon toga borba je završila uz žicu u klinču gdje je Miočić plasirao jedno koljeno, a onda i bacio sjajan kratki desni direkt pa aperkat.

Probudio se i DC pa plasirao dva direkta, a zatim i middle kick.

Ali sjajno rušenje Miočića! Nažalost nije ga uspio zadržati u parteru, DC je majstor hrvanja i bivši olimpijac.

Stipe drži ruke nisko, primio je seriju jedan-dva u glavu, ali je uspio sve otresti. Cormier je aktivniji, baca više udaraca i za sada se čini da će na konto toga obraniti naslov.

Stipe mora uzeti posljednje dvije runde ili nokautirati Cormiera.

2. RUNDA

Stipe je otvorio drugu rundu sjajnim prednjim direktom, a onda je sjeo i jedan dobar stražnji desni.

Borba se rasplamsala i Stipe je krenuo ulaziti u razmjenu te primio nekoliko udaraca koje je samo otresao.

DC je, zatim, ubo Stipu prstom u oko, ali sudac Herb Dean nevjerojatno nije reagirao i moglo je biti kobno jer je Cormier krenuo prema naprijed, ali Miočić je sjajno kontrirao aperkatom pa lijevom krošeom.

Sjajna druga runda, vrlo otvorena i obojica boraca išla su po nokaut. Posljednji udarac u rundi plasirao je Stipe, ali isto tako primio je priličan broj udaraca.

1. RUNDA

Ovog puta obojica su krenula rezerviranije i bez srljanja. DC je borbu otvorio sjajnim low kickom, a onda i serijom jedan-dva na koju Stipe nije imao odgovor. Miočić je loše ušao u borbu i Cormier ga je uspio srušiti u parter.

Cormier je polovicom prve runde dobro kontrolirao Stipu u parteru, Miočić nikako nije dobro krenuo u revanš.

Uspio je konačno plasirati jedan lakat “s leđa”, a onda i sjajan up kick. Na koncu se pridigao, ali prva runda je otišla na stranu DC-a.

 

 

Foto: Screenshot/Gol.hr