Stručnjakinja za naoružanje tvrdi: Dječaka je otac dovodio na treninge airsofta, zajedno su vježbali

Stručnjakinja za naoružanje tvrdi: Dječaka je otac dovodio na treninge airsofta, zajedno su vježbali

Trinaestogodišnji beogradski ubojica K.K., nije mogao samo za tri posjeta streljani steći iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinio ovaj monstruozni masakr, pobije svoje kolege. Tvrdi to Ana Simonović, oružarka beogradskog kluba koja ima certifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, piše Slobodna Dalmacija.

Kako prenose beogradski mediji i Tanjug ona je kazala da je dječak prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao airsoft, odnosno vojno-taktičku simulaciju, a stečeno je iskustvo koristio u ovom strašnom zločinu.

Oružarka je navela da je dječaka otac dovodio na treninge airsofta te da su zajedno vježbali. Podsjeća kako je airosoft “antistres igra današnjice i nema dobnu granicu“.

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara. Mogu biti mase od 0,20 g (za slabije replike), 0,23 g (za jače pištolje), 0,25 g (za puške), 0,28 g (za jake puške i snajpere) i 0,30 g (za snajpere).

Koriste ga vojske i policije mnogih zemalja svijeta pri svojim treninzima i usavršavanjima. Airsoft teži k tome da je oružje koje se koristi što realnije, a preciznost oružja daleko je veća nego onoga koje se koristi u paintballu.

Osim na plin, Airsoft oružje može raditi i na električne baterije, ima identičnu i optiku kao bilo koje pravo oružje. Replike oružja i potrebna zaštitna oprema su skupi. Cijene oružja u Srbiji, ovisno o opremi, kreću se od oko 100 eura do preko 500 eura, piše Slobodna Dalmacija.