Suigrači su maltretirali i ponižavali našeg Gordana Giričeka u NBA ligi: Pa to je “kazneno djelo”. Zašto je o tome šutio?

Suigrači su maltretirali i ponižavali našeg Gordana Giričeka u NBA ligi: Pa to je “kazneno djelo”. Zašto je o tome šutio?

Bivši hrvatski košarkaš Gordan Giriček imao je bogatu NBA karijeru igrajući za Memphis, Utah Jazz te Phoenix. U NBA ligi postoji nepisano pravilo da stariji igrači u momčadi daju razne zadatke rookiejima, igračima koji su u svojoj prvoj sezoni u ligi. Giriček također nije bio pošteđen te prakse.

Sjećam se jednog MOKA, Gordana Giričeka. Igrao je sa mnom u Memphisu. Došao je ovdje, a većina takvih tipova sebe ne smatra rookiejima jer su već igrali profesionalno. Mislio sam si: ‘Hmm, ne znam baš, ti si rookie.’ Tako su mu Ike Austin i Grant Long u Memphisu govorili: ‘Rook, sutra ujutro mi donesi krafne.’ Dali bi ti tri ili četiri šanse. Idući dan nije bilo krafni – rekao je Williams pa otkrio kako je Giriček bio kažnjen:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Udbaši Perković i Mustač ostaju doživotno u zatvoru: Oni su osuđeni za ubojstvo Stjepana Đurekovića

Na kraju treninga bi nam postavili veliki kontejner za rublje, a mi bismo svoju odjeću poslije treninga ubacili unutra kako bi je čovjek koji brine o opremi mogao oprati. Oni su svu tu odjeću izbacili, a njemu su zavezali noge i ruke i golog ga ubacili u kontejner. Napunili su kontejner ledom i vodom, a zatim ga odgurali na centar terena u dvorani, stavili ga na logo grizlija i tako ga ostavili neka tri sata – izjavio je u podcastu Flagrant, javlja Večernji list. Zanimljivo je da Gordan Giriček, koliko je poznato, nikada o tome nije pisao.

Jedan od naših najuspješnijih bivših košarkaša, Gordan Giriček, lice je koje rijetko viđamo u javnosti. Otkako je prekinuo karijeru, u potpunosti se povukao i prepustio uživanju u mirnom privatnom životu. Ovoga puta pojavio se u emisiji 5.com s Danielom te je govorio o karijeri, ali i otkrio da trenutno mu je jedini plan u životu – uživati. ‘Mislim da sam zaslužio’, dodao je. Košarku je pozdravio 2010. godine nakon ozljede i operacije kuka, objavio je Story prije godinu dana.

Podsjetimo, Gordan je sa sada bivšom suprugom Natašom Gulan počeo živjeti krajem rujna 2001. godine, a vjenčali su se 11. prosinca 2003. u Orlandu. U ožujku 2004. godine dobili su kćer Laru. Nataša i Gordan zajedno su živjeli do 3. kolovoza 2004. godine, a on je dva tjedna poslije podnio tužbu za razvod braka te je tvrdio da je Nataša ostavila njega i otišla s djetetom jer nije htio kupiti stan njezinoj majci, piše Večernji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sandra Benčić bacila vijenac u Dunav. Most žestoko reagirao: Pa ona je veći Pupovac od Milorada Pupovca

Sud je odbacio njegove tvrdnje i naveo da se mogu razvesti tek kad dijete navrši godinu dana. Gordan je u sprnju 2004. godine potpisao ugovor s Utah Jazzom u iznosu od 16 milijuna dolara, a Nataša je tvrdila da ju je ucjenjivao. ‘Ili potpiši da se odričeš moga novca ili se spakiraj i idi!’

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: NEŠTO SE SPREMA: Je li Karolina Vidović Krišto jučer u Vukovaru predstavila svog koalicijskog partnera?

Nakon sudske parnice Nataši je ‘pripalo’ 102.500 dolara, ali dobila je tek 130 tisuća kuna jer je izgubila parnicu o podjeli bračne imovine pa je morala platiti nešto manje od 400 tisuća kuna troškova. Nataša je tvrdila da zajednička bračna i izvanbračna stečevina iznosi oko milijun i pol dolara, ali taj je spor izgubila.

Nakon svega, bivši profesionalni košarkaš Gordan Giriček bio je dužan Nataši Gulan isplaćivati za tada desetogodišnju kćer Laru 7000 kuna mjesečno. On se tada žalio sudu, smatrajući da je svota previsoka, naveo je Večernji list.

Foto: Hina