Suverenisti preispituju vojnu misiju u Afganistanu: Nemamo direktan interes, ali zato možemo imati štetu

Suverenisti preispituju vojnu misiju u Afganistanu: Nemamo direktan interes, ali zato možemo imati štetu

Suverenisti traže preispitivanje sudjelovanje Hrvatske u vojnim  misijama u kojima nemamo direktan interes nego samo moguću štetu.

“Hrvatski suverenisti su za zaštitu svih atributa suverenosti hrvatske države, a Hrvatska vojska je jedan od glavnih jamaca suverenosti. Hrvatski vojnik poštuje sklopljena savezništva, međutim pitamo se poštuju li naši saveznici doprinos hrvatskih vojnika u vojnim misijama diljem svijeta? Koja je točno svrha hrvatske vojne nazočnosti u Afganistanu ili pak Litvi, hrvatskoj javnosti nije poznato isto kao što je nepoznat razlog zašto su nam naši saveznici odbili prodati borbene zrakoplove? Neka trenutna garnitura ne zaboravi da je glavna svrha postojanja Hrvatske vojske zaštita teritorijalnog integriteta i suverenosti domovine, a svrha savezništva je uzajamna  pomoć.

Hrvatska vlast treba ozbiljno preispitati sudjelovanje Hrvatskog vojnika u misijama u kojima nemamo direktan interes nego moguću štetu. Nažalost danas se još jednom pokazalo da Hrvatska nema ozbiljnu i jasnu vanjskopolitičku i sigurnosnu strategiju, a to znači da ne vodimo suverenističku politiku pa riskiramo i ovakve nemile događaje”, ističe  saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Foto: Dario Grizelj/Hina