Teleskop se pridružuje bojkotu Milana Bandića: Nadamo se da će i Plenković snažnije osuditi sramotne komentare svog koalicijskog partnera

Teleskop se pridružuje bojkotu Milana Bandića: Nadamo se da će i Plenković snažnije osuditi sramotne komentare svog koalicijskog partnera

Hrvatsko novinarsko društvo poslalo je priopćenje medijima u kojima su osudili najnoviji seksistički napad zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković te su kolege i kolegice pozvali na bojkot gradonačelnika.

Priopćenje Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti.

“Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje posljednji seksistički napad zagrebačkoga gradonačelnika i predsjednika stranke “BM 365 – Stranka rada i solidarnosti” Milana Bandića, ovaj put na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković, te poziva kolegice i kolege novinare, a posebno urednice i urednike, da ubuduće bojkotiraju gradonačelnikove javne nastupe.

HND se također pridružuje zahtjevima kolegica i kolega koji traže gradonačelnikovu ispriku.

Ponavljamo da Bandiću ovo nije prvi sramotni ispad prema novinarima, a posebno smo zabrinuti što su njegova meta najčešće novinarke. Također, ovakvim omalovažavajućim izjavama gradonačelnik Bandić očito nije želio poniziti samo konkretnu kolegicu, nego novinare uopće. Još jednom podsjećamo kako je pravo svakog novinara i novinarke da postavljaju pitanja i inzistiraju na odgovorima, a da je obaveza dužnosnika na njih odgovoriti.”

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina