Tko je trošio stranački novac: Evo što kaže bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta

Tko je trošio stranački novac: Evo što kaže  bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta

Miroslav Škoro govorio je o razlozima svoje ostavke, a izjavio je i da je podnio kaznene prijave protiv članova Domovinskog pokreta zbog tvrdnji da je s čela stranke odstupio zbog žene i novca. Bivši glavni tajnik stranke Darijo Žepina za N1 televiziju demantirao je Škoru.

Škoro za Večernji list je rekao da se nada da ljudi koji tvrde da je mjesto predsjednika Domovinskog pokreta napustio zbog žene i novca “imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu”.

Potvrdio je da je krajem srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić. Na pitanje je li asistentica Brajković trošila stranački novac, odgovara kako ona nikad nije imala karticu Domovinskog pokreta, a za svoje stranačke kolege kaže kako ga žele oblatiti da bi preuzeli stranku koja će u iduće tri godine prihodovati 24 milijuna kuna. Poručuje da i dalje ostaje u politici.

Bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina za N1 televiziju demantirao je Miroslava Škoru i kaže da nikada nije dobio ovlaštenje da ima uvid u stranačke financije iako je po Statutu bio odgovoran za financije. Koristio je debitnu karticu, ali napominje isključivo za stranačke troškove. Je li Škoro svoju koristio i privatno, kaže da ne zna, jedini koji su imali uvid u funancije, kaže, bili su Škoro i njegova asistentica Nikolina Brajković.

“Činjenično stanje je sljedeće: u stranci nikad nije postojala niti jedna kreditna kartica za koju ja znam. Gospodin Radić, Škoro i moja malenkost imali smo debitne kartice od Domovinskog pokreta. Razlika je velika. Koliko znam, Radić niakda nije svoju ni podigao u banci. Što se tiče moje, odnosno DP-a koju sam ja koristio, sve je vrlo transparentno, lako je utvrditi. Nikada niti jedna stavka mimo stranačkih nije plaćena tom karticom. Sve ostalo su neistine, laži i objede. Nemam druge riječi kako bi to nazvao”, rekao nam je Žepina.

Foto: Hina