Tko je zastupniku Stevi Culeju ukrao torbu: Zašto je optužio Živi zid?

Tko je zastupniku Stevi Culeju ukrao torbu: Zašto je optužio Živi zid?

Zastupnik Stevo Culej (HDZ) u Saboru je ustvrdio da je tijekom, Dana otvorenih vrata, nestala njegova torba teška 10 kilograma. Navodi da su u njoj bili dokumenti svega što je radio u Saboru, a utvrdio je da se ona nalazi kod zastupnika Živog zida.

– U toj torbi je od sudskih presuda i dokumenata koje su naslovljene na moje ime, od Haških dokumenata, dokumenti vezani iz vremena Udbe za neke saborske zastupnike. Sve što sam imao to mi je nestalo – ustvrdio je Culej.

Kazao je da je zastupnike Živog zida Snježanu Sabolek i Damjana Vucelića pitao gdje je njegova torba, a oni su mu kaže, odgovorili da je u njihovom automobilu. Na pitanje gdje je automobil odgovorili su mu, kaže, da je daleko, pišu 24sata.

– Sada je došao njihov tajnik koji kaže da je moja torba vjerojatno u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju, prepisivanju i ostalo. Ja još svoju torbu ne mogu dobiti – ustvrdio je Culej.

Sve je prijavio saborskoj straži, tajniku Sabora, a najavio je da će sve prijaviti i policiji.

– Ti mladići mene i dalje sprdaju u Saboru ne želeći donijeti moju torbu s dokumentacijom. Ja znam što u torbi imam i kojim redoslijedom sam slagao, ali oni ne žele meni ovog treba donijeti moju torbu – kazao je.

Na pitanje što bi oni mogli s dokumentima iz te torbe, Culej odgovara:

– S tim dokumentima mogli bi svašta. To su originali koji su vezani uz Milorada Pupovca o njegovom sudjelovanju u poznatoj akciji nespašavanja doktora Šretera, tu su i neki državni tužioci i njihove biografije. Ima jako puno dokumenata, da ne idem u dubinu. Tu ima od nestalih osoba originalni dokumenti iz Haaga koji su meni isto dostavljeni preko prijatelja gdje se vidi tko je odveden, tko ubijen. Tu ima svega i svačega – kazao je Culej.

Foto: Mladen Volarić/Hina