Tomislav Karamarko: Baš sam mislio izignorirati dan takozvane antifašističke borbe. Kad evo njega

Tomislav Karamarko: Baš sam mislio izignorirati dan takozvane antifašističke borbe. Kad evo njega

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nezadovoljan je što se u Hrvatskoj obilježava Dan antifašističke borbe. Upozorava na to da su Hitler i Staljin bili u “legalnom braku” sve do 22. lipnja 1941. godine. Karamarkovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Baš sam mislio izignorirati dan tzv. antifašističke borbe kojim se obilježava nepostojeći, lažni, izmišljeni ustanak satrapovih šumara na njihovom radnom mjestu u šumi Brezovica kraj Siska, kad…Evo njega!Glavom i bradom – Franjo Habulin, vođa endemske zbrda-zdola skupine, sklone halucinacijama.

I reče prosvjetitelj, urbi et orbi na “udarnim” vijestima dičnog Hrt-a jednu od onih, njima spasonosnih formulacija kako je suvremena hrvatska država nastala i na antifašizmu. Naravno tu olinjalu frazetinu, nakon propasti drage im juge, prikrpali su novoj Hrvatskoj. Očito uspjeli pokušaj da izvuku svoje guzičetine i nešto malo obraza u novim povijesnim okolnostima. Zadesila ih neovisna Hrvatska, bez lustracije i zabludama o pomirbi. Snašli su se…

No prosvjetitelj nikako da izusti da je suvremena hrvatska država nastala i na antikomunizmu. Ova država utemeljena je na vrijednostima Domovinskog rata i protivljenju svakom totalitarizmu ( fašističkom i komunističkom). Uostalom naš narod bio je žrtva tih zločinačkih, sestrinskih ideologija. Pa nisu li Hitler i Staljin bili u “legalnom braku” od 23.kolovoza 1939. do 22.lipnja 1941.?

Doista smo država apsurda. Jedini u Europskoj uniji dopuštamo divljanje propale, zločinačke ideologije i njezinih mitova.Što radi Vlada? Dijeli pozivnice za bauljanje po šumi Brezovica”, ističe Tomislav Karamarko.

Foto: Hina