Trener Petre Marčinko bori se sa zloćudnom bolešću: Sretan sam što sam uspio doći iz Australije kući

Trener Petre Marčinko bori se sa zloćudnom bolešću: Sretan sam što sam uspio doći iz Australije kući

Prva juniorka svijeta Petra Marčinko osvojila je Australian Open, a zasluge za njezin uspjeh ima Kristijan Schneider (40), poznati stručnjak koji je trenirao još neke mlade nade tenisa iz Hrvatske i susjedstva.

Vodio je Anu Konjuh, Bornu Ćorića, Bernardu Peru, Olgu Danilović…, a sada ‘brusi talent’ Petre Marčinko. I to uspješno, jer je mlada tenisačica pokorila konkurenciju na prvom Grand Slamu sezone.

‘Očekivao sam da je ona među najboljima, ali ne mogu reći da sam očekivao kako će osvojiti sve ove turnire koje je osvojila posljednjih mjeseci. U tom me pogledu malo iznenadila. Petra jest talentirana djevojka, međutim njezina volja za radom, njezina disciplina, kućni odgoj… To su stvari koje ja volim isticati i prikazati kao njezin možda najveći talent. Ona zaista sve ovo što joj se događa apsolutno zaslužuje’, rekao je Schneider za Sportske novosti te dodao:

Kristijan Schneider

‘Znate što me veseli? To što ona kao tenisačica ima još jako puno prostora za napredak. Dakle nije dosegla svoj maksimum, sa 16 godina ima još jako puno prostora i to je ono što me veseli kao trenera. Zato štoće jedino radom ona moći napredovati i postići rezultate kojima teži, a to je prelazak u seniorsku konkurenciju i ulazak u svjetski profesionalni tenis”, prenosi Tportal.

Prije dvije godine prošao je put od šokantne dijagnoze do operacija, kemoterapija i zalječenja raka debelog crijeva. Sada se drugi put našao suočen s teškom bolešću…

Moram biti iskren… nažalost, moje zdravstveno stanje nije dobro i ja sam zapravo sretan i zadovoljan što sam uspio doći iz Australije kući…’, priznao je u suzama cijenjeni teniski stručnjak da i dalje traje njegova životna borba.