Udar na Pupovca slijeva: Zaslužio je ovo što mu se događa. Sadio je tikve s “vragom” HDZ-om

Udar na Pupovca slijeva: Zaslužio je ovo što mu se događa. Sadio je tikve s “vragom” HDZ-om

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović je gostovala u Newsroomu. S Domagojem Novokmetom je razgovarala o ulozi manjina u sastavljanju nove Vlade. “Podsjetit ću vas na onu narodnu ‘tko s vragom tikve sadi, o glavu ih obija’. Upravo to se sada događa Pupovcu i izabranim zastupnicima srpske nacionalne manjine”, naglasila je Ahmetović.

“Sadili su tikve s HDZ-om, podržavali nemoralne zakone i šutili o krađi javnog novca. Nažalost, u mandatima Andreja Plenkovića, zastupnici nacionalnih manjina više su ličili na trgovce glasova nego na one koji čuvaju integritet tih glasova”, dodala je.

MOŽDA ĆE VASZANIMATI: Kontroverzna Severina o “privatnom filmu za odrasle” koji je “snimila” s hercegovačkim poduzetnikom: Pomislila sam kako će reagirati moj razrednik

“Danas sam čula od Pupovca da su zastupnici SDSS-a zastupnici svih Srba u Hrvatskoj, što nije i ne može biti točno, pogotovo kada znamo da je 124.000 popisanih ljudi srpske nacionalnosti, a da je SDSS na ovim izborima osvojio ukupno oko 34.000 glasova”, ističe.

Tvrdi da će Pupovac jednom zapitati samog sebe gdje mu je bila pamet da tako dugo i neargumentirano podržava Vladu Andreja Plenkovića.

“Što se tiče stranaka ljevice, nikad nije bilo upitno hoćemo li razgovarati o pravima manjina”, dodala je.

Mirela Ahmetović

Podržavanje Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora

Podsjetila je da je cijeli skup nacionalnih manjina podržao Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, bez da je uopće formirana većina u Saboru:

“Unatoč tome što su dva dana prije tvrdili da će pričekati da se formira saborska većina i da ima vremena da se manjine izjasne u tome. Upravo su Pupovac i nacionalne manjine, koje su tim iskakanjem i brže bolje podržavanjem HDZ-ovog kandidata, rekle koja im je cijena i koje su njihove namjere.”

“Što će biti zanimljivo, ako do toga dođe, jest vidjeti kako će Plenković biti u vlasti s onima koji su bili primjerice protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, što je Plenković predstavljao kao glavnu prepreku suradnje s pro-ruskim elementima u društvu. Pro-ruskim elementima je Plenković nazivao i Domovinski pokret. Isto tako nemojmo zaboraviti kako je Plenković označavao Domovinski pokret kao platformu koja predstavlja gnijezdo mržnje”, dodala je.

Foto: Hina