Imao je koronu: Umro je poznati novinar Željko Matić

Imao je koronu: Umro je poznati novinar Željko Matić

Novinar Željko Matić, dugogodišnji urednik popularnih emisija na Radiju 101, umro je u Zagrebu, priopćilo Hrvatsko novinarsko društvo u četvrtak.

Matić je rođen 1961. godine u Šibeniku, novinarstvom se počeo baviti 1984., na Omladinskom radiju, kasnije Radio 101. Do 2014. bio glavni kreativac i urednik ključnih rubrika tog kultnog radija. Bio je urednik unutarnjopolitičke rubrike, urednik Društvene redakcije, urednik Informativnoga programa, glavni urednik i predsjednik Nadzornoga odbora.

Pokrenuo i uređivao neke od najslušanijih radijskih emisije Parlament show, Tema dana, Intervju tjedna, Scarface i dr., koje su postavile standard za radijske informativne emisije. Devedesetih je sa suradnicima i novinarima od Radija 101 stvorio jedan od najutjecajnijih medija u Hrvatskoj, na kojem se neovisno izvještavalo i govorilo. Kasnije je radio i u drugim medijima , a od 2014. na televiziji N1, a potom na Z1, kaže se u objavi HND-a, čiji je aktivni član bio.

Željko Matić je imao koronu. Liječio se u Zaraznoj bolnici a  u kasnom stadiju bolesti bio je na respiratoru. Željko Matić će biti pokopan na  mjesnom groblju u Skradinu