Utjecajni isusovac, koji naginje na desno, hvali Milanovića: Povijest će vas uvrstiti među hrvatske velikane

Utjecajni isusovac, koji naginje na desno, hvali Milanovića: Povijest će vas uvrstiti među hrvatske velikane

Utjecajni isusovac Ivan Ike Mandurić pohvalio je predsjednika Zorana Milanovića. Jako mu se svidjela Milanovićeva izjava da mu je zanoktica Hrvata BiH važnija od Finske

“Meni je zanoktica Hrvata BiH važnija od Finske!”(predsjednik Hrvatske Zoran Milanović)Predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću! Ako ovo što govorite, nije istinski izraz Vaših uvjerenja i osjećaja, molim Vas, nemojte se igrati emocijama Hrvata Herceg-Bosne.

Ali, ako je ovo Vaše iskreno stajalište, i ako doista na njemu do kraja ustrajete, povijest će Vas uvrstiti među hrvatske velikane – ma kako bilo teško naći mjesta među njima. Narod će Vam se odužiti za sva vremena, a i Bog će Vas, vjerovali u njega ili ne, obilato nagraditi. A ni ja Vam to neću zaboraviti.

No, izigrate li nas, pokaže li se da trgujete našom patnjom, neće biti teško pronaći Vam prikladnog mjesta među najsramnijim bijednicima hrvatske povijesti – premda je konkurencija velika. Dok se to ne očituje, dužan sam Vam, ipak, zahvaliti za sve ono što ste dosad učinili za korpus naroda kojem pripadam. Neka Vam Bog da iskrenosti, dobrote, hrabrosti i vjere”, napisao je pater Ike.