Utjecajni TV producent otkrio kako se može manipulirati na Eurosongu: To rade godinama

Utjecajni TV producent otkrio kako se može manipulirati na Eurosongu: To rade godinama

Britanski producent, voditelj i komičar Richard Osman gostovao je u podcastu ‘The Rest is Entertainment‘ te se u razgovoru s novinarkom Marinom Hyde osvrnuo na Eurosong. On, naime, tvrdi da se već godinama može manipulirati rezultatima na tom glazbenom natjecanju.

“Godinama je raspored izvođenja potpuno nasumičan. Ako nastupate kasnije, šanse za pobjedu su puno, puno veće. Od 24 zemlje, mislim da je 17 prosječna početna pozicija pobjedničke zemlje”, tvrdi Osman u videu koji je objavljen na TikToku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Viktor Ivančić se zbog Novosti obrušio na Ivana Penavu i Domovinski pokret: Za njih je koncentracioni logor idealna verzija društva

“U posljednjih 20 godina samo tri pjesme koje su nastupale među prvih 10 su pobijedile, a nastupale su 9., 10. i 10. Mnogo ih je pobijedilo koje su nastupale 20. ili kasnije, uključujući ovogodišnju pobjednicu Švicarsku, koja je nastupala 21. po redu”, dodao je u svom objašnjenju, javlja Jutarnji list.

“Ove godine to se promijenilo i producenti više utječu na redoslijed nastupanja pa su ostavili Švicarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj. Sve su bile veliki favoriti među publikom i rekle su EBU-u da bi voljele biti domaćin Eurosonga”, rekao je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ivana Kindl otvorila dušu: Govori o svojoj borbi s depresijom, prekidu dugogodišnje veze i ljubavnom statusu

Pohvalio je i ovogodišnjeg producenta.

“Sudjelovanjem producenata u slaganju rasporeda dobivate kvalitetan redoslijed. Ovogodišnji producent, Šveđanin Christer Bjorkman, odlično je to izveo – Ukrajina je nastupala druga, Švicarska 21. Ukrajina nije mogla pobijediti, nitko tko je nastupao drugi nije pobijedio u povijesti natjecanja, a ona nije ni htjela biti domaćin. On je to znao”, rekao je i objasnio kako producenti sada imaju puno više kontrole nego prije.

“Na začelje je postavio Hrvatsku, Švicarsku i Francusku, velike favorite. Zanimljivo, stavio je Izrael na 6. mjesto, što nije mjesto koje biste dali zemlji za koju želite da pobijedi ili joj želite dati pozornost. Ali redoslijed nastupa gotovo sigurno će odrediti rezultat. Vidjet ćete sljedeće godine. Ako pobijedite, a nastupali ste među prvih 10, napravili ste nešto nevjerojatno. Producenti sada imaju puno više kontrole po tom pitanju”, zaključio je Osman.

Foto: Hina