Zanimljiv sastanak Bozanića i Tomaševića. U službenom priopćenju navodi se da su razgovarali o obnovi Zagreba. Ne zna se je li gradonačelnik prenio pozdrave svog strica svećenika nadbiskupu

Zanimljiv sastanak Bozanića i Tomaševića. U službenom priopćenju navodi se da su razgovarali o obnovi  Zagreba. Ne zna se je li gradonačelnik prenio pozdrave svog strica svećenika nadbiskupu

Gradonačelnik Tomislav Tomašević susreo se na Kaptolu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. I dok on o tom susretu još nije izvijestio javnost, iz Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su da su njih dvojica razgovarali u društvu nekoliko najbližih suradnika, prenosi, radio.hrt.hr.

Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području, poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Nadbiskupije.

Razgovarali su i o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

Iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.

Foto: Hina