Veliko pomirenje: Andrej Plenković ponudio Željki Markić drugo mjesto na listi HDZ-a za Europski parlament

Veliko pomirenje: Andrej Plenković ponudio Željki Markić drugo mjesto na listi HDZ-a za Europski parlament

Ovo je bila prvotravanjska šala:)

Premijer Andrej Plenković razgovarao je sa Željkom Markić više od tri sata na nenajavljenom sastanku u Banskim dvorima na kojemu je došlo do velikog pomirenja. Izglađeni su svi dosadašnji nesporazum pa je tako, tvrde dobro upućeni, premijer obećao da će se uskoro održati referendum o izbornom sustavu, a liderici udruge U ime obitelji ponudio drugo mjesto na HDZ-ovoj listi za Europski parlament. Kako doznajemo, Željka Markić je načelno prihvatila ponudu, ali će konačnu odluku donijeti nakon konzultacija sa svojom aktivističkom bazom.

Dobro upućeni izvor tvrdi da je razgovor, nakon početne nervoze, bio vrlo prijateljski i konstruktivan. Markić je obećala da portal Narod.hr neće više žestoko napadati premijera i njegovu liberalnu politiku, dok je Plenković, na drugoj strani, najavio da će zatražiti od ministra Lovre Kuščevića da se ispriča udruzi U ime obitelji, ali i Željki Markić osobno.

Premijer Plenković i liderica U ime obitelji očekuju da će ova strateška suradnja polučiti odlične rezultate. Uvjereni su da je ovo najbolji način kako se treba suprotstaviti liberalno-ljevičarskoj koaliciji koja želi uništiti tradicionalne hrvatske vrijednosti.

Danas je Prvi travnja:)