VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Ivan Turudić nije domoljub nego puki izvršitelj korumpiranih struktura. A ovo je istina o njegovom sudjelovanju u Domovinskom ratu

VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Ivan Turudić nije domoljub nego puki izvršitelj korumpiranih struktura. A ovo je istina o njegovom sudjelovanju u Domovinskom ratu

Zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je pismo predsjedniku Europske pučke stranke Manfredu Weberu. Upozorava ga na to da u Hrvatskoj nema vladavine prave te da Ivan Turudić nije prikladan za funkciju glavnog državnog odvjetnika. Izjavu Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.

“Uputila sam dopis predsjedniku Europske pučke stranke Manfredu Weberu, a koji ću na znanje poslati i predsjedništvu Europske pučke stranke, te glavnoj kandidatkinji EPP-a za nadolazeće izbore, gospođi Ursuli von der Leyen.

Naime, gospodin Weber je prilikom predstavljanja Ursule von der Leyen za glavnu kandidatkinju EPP-a izjavio, kako su uvjeti da neka stranka ili grupacija bude članicom Europske pučke stranke i njihovog kluba u Europskom parlamentu, poštivanje *načela vladavine prava, *jednakosti pred zakonom te *ostalih temeljnih europskih vrijednosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Igor Peternel: Damir Smrtić i društvo rugaju se hrvatskom narodu. Treba razjuriti sve urednike HRT-a. Osim jednog

Kao što u pismu vidite, od gospodina Webera tražim da se očituje upravo oko stanja vladavine prava u Hrvatskoj, jer kao što znamo, u Hrvatskoj – ne da se vladavina prava ne primjenjuje, već hrvatski građani svjedoče samovolji, lopovluku i općim zlouporabama koje vrše politički moćnici u Hrvatskoj.

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz osuđen je prije nekoliko dana zato što je lagao na istražnom povjerenstvu u austrijskom parlamentu. U Hrvatskoj je Ivan Turudić izabran za Glavnog državnog odvjetnika iako je više puta uhvaćen u laži, a izravno je lagao i u Hrvatskome saboru.
Plenković ga unatoč navedenome daje izabrati za Glavnog državnog odvjetnika.
Dakle, Plenković i trenutačno vladajuće strukture poručuju hrvatskim građanima da su građani drugog reda u Europskoj uniji, jer pravo na uređenu državu imaju Austrijanci, ali po Plenkoviću, Hrvati to pravo nemaju.

A upravo je na pitanju Ivana Turudića Hrvatska suočena s organiziranim lažima, koje Plenković i od njega kontrolirani i korumpirani mediji nameću hrvatskoj javnosti.
Jedna od doista neukusnih i uvrjedljivih laži jest prikazivanje Turudića kao nekakvog hrvatskog domoljuba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hercegovački franjevci: Markovina laže i širi mržnju prema franjevcima. Očito je naslijedio komunističku ideologiju

Tako se Turudića prikazuje kao hrvatskog branitelja koji je proveo 500 dana na prvoj crti bojišnice!
Mene su, pak, hrvatski branitelji iz virovitičkog kraja zvali i rekli: „Kakav branitelj?!“. Gospodin Turudić je u lipnju 91. bio imenovan predsjednikom Općinskog suda, i po tim informacijama bio je pripadnik športske čete.
Dakle, mogućnost da je Turudić bio na prvoj crti ne postoji. Ali, Plenković i korumpirani mediji Turudića prikazuje kao da je on oslobodio Hrvatsku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Doktori pitaju ministra Beroša: Osjećate li odgovornosti za 154 liječnika koji su prošle godine napustili Hrvatsku?

Druga laž i ruganje hrvatskim građanima jest tvrdnja da je Turudić oslobodio blaženog Alojzija Stepinca. Dakle, bestijalnost u laganju je neviđena u današnjoj Hrvatskoj. Je li Turudić možda 2016. Stepinca trebao opet osuditi?

A treći slučaj koji ću navesti dokazuje da Turudić nije nikakav domoljub, već izvršitelj korumpiranih struktura, koji je u stanju osuditi nevinu osobu (u ovom slučaju hrvatskog branitelja), pri čemu krši zakone te negira nesporne činjenice.

Naime, Ivan Turudić je 2012. godine osudio hrvatskog branitelja Željka Gojaka, i to na temelju optužbe inicirane u Beogradu, od srbijanskog tužiteljstva.
Po svim dosadašnjim spoznajama, Turudić je osudio nevinog čovjeka, koji je šest i pol godina odležao u zatvoru.

Naime, navedeni slučaj je dokaz medijsko-pravosudnog kartela – koji u Hrvatskoj očigledno može sve.
Jer, pripremu za proces protiv gospodina Gojaka izvršila je supruga Milorada Pupovca, Slavica Lukić, koja je napisala da je srpska obitelj u Karlovcu bila na obiteljskom ručku, i onda su došli hrvatski gardisti i ubili oca i malodobnu kći.
Dakle, to je priča beogradskog tužiteljstva, koja je izmišljena.
Istina je, pak, sljedeća. Tog je dana ratne 1991. godine na hrvatske vojnike iz navedene kuće bačena bomba, pri čemu su petorica gardista ranjena, među njima i gospodin Željko Gojak.
U samoobrani, hrvatski su vojnici otvorili vatru na navedenu kuću, a uslijed čega su poginuli otac i kći, a preživjeli su majka i malodobni sin.

U korist gospodina Gojaka svjedočili su i susjed stradalih (koji je srpske nacionalnosti), i svi ranjeni gardisti – ali, Ivan Turudić nije vjerovao zdravom razumu, ni svjedocima u Hrvatskoj, već beogradskom tužiteljstvu.
A da su hrvatski vojnici imali namjeru ubijati civile, onda ne bi preživjeli ni dječak, ni majka.
Usput postavljam pitanje – što bi se u bilo kojem drugom ratu, od Izraela do Ukrajine, dogodilo s kućom i osobama u kući, iz koje bi bili napadnuti vojnici tih država?

Dakle, to je taj domoljub Turudić na djelu, to jest, neka mi na ova pitanja odgovore oni koji Turudića proglašavaju domoljubom.

Plenkovićeva vlada, ali i druge stranke koje su dio vladajućeg sustava, čine sve da u Hrvatskoj ne dođe do nikakvih promjena – te da hrvatski građani žive u nepravdi, i da sudovi i državno odvjetništvo ne rade za hrvatske građane po zakonu, već da budu zaštitnici korupcije, u kojoj će se izmjenjivati lažna oporba i lažni domoljubi, to jest, lažna ljevica i lažna desnica – a za hrvatske građane će ostajati sve isto.

I aktualni slučaj u Ministarstvu kulture dokazuje da se u Hrvatskoj velik dio javne nabave provodi koruptno i manipulativno, i odatle dolazi ovaj strah od europskog tužiteljstva – i kod HDZ-a, i kod SDP-a, i kod HNS-a.

Jer, kada smo 2013. ušli u Europsku uniju, i kada se značajno povećalo korištenje europskih fondova, vladajuće strukture su te novce koristili jednako kao što koriste novce hrvatskih građana – oni su ih krali, jer se tada nije znalo da će doći nekakva Laura Kovesi i Europsko tužiteljstvo.

A Europsko tužiteljstvo jest nešto izrazito pozitivno što se Hrvatskoj dogodilo.
Ovo je prilika za sve hrvatske građane i hrvatsku državu da se Hrvatska počne oslobađati iz okova korupcije i nepravde.
Jer, svaki hrvatski čovjek treba biti svjestan, da kada bi Hrvatska umjesto Mladena Bajića, Dinka Cvitana i Zlate Hrvoj-Šipek, imala državnog odvjetnika ili odvjetnicu kao sto je Laura Kovesi, 
– plaće u Hrvatskoj bi bile duplo veće, a cijene osnovnih namirnica upola niže;
– gospodarstvo bi se razvijalo;
– Hrvatsku ne bi je napuštali hrvatski građani, i ne bismo uvozili i jaja i rajčicu, i češnjak i meso, već bismo izvozili.
Jer red i poštivanje zakona u društvu ima za posljedicu prosperitet tog društva.

Upravo je to razlog zašto Plenković inzistira na Ivanu Turudiću, i zašto je, realno, tako mlaka reakcija lažne oporbe na otvoreno bezakonje i korupciju koji vladaju u Hrvatskoj – a koji svoj vrhunac dobivaju s Turudićem.

Naravno da je isto tako jasno da se hrvatski građani ne mogu osloniti na one političke činitelje koji se zgražaju nad Turudićem, pritom govoreći da su Mladen Bajić i Dinko Cvitan bili državni odvjetnici koji su radili svoj posao.

Svakome treba biti jasno da nema razlike između Mladena Bajića i Ivana Turudića – oni su dio vladajućih, koruptnih struktura, i njihovi zaštitnici.
Razlika je isključivo što je Turudić ekscesan u javnosti, a Bajić je, po staroj udbaškoj školi, u javnosti nevidljiv.

I zato bi ovo naglo pokazivanje nekakvog hrvatstva od strane Plenkovića bilo smiješno da nije tragično.
Jer, samoproglašeni veliki europejac, Andrej Plenković, bi sada htio da Hrvatska izađe iz Europske unije –
iz razloga što ne kontrolira Europsko tužiteljstvo, i što se njegov koruptni sustav sve više demaskira.
Svim, pak, medijskim plaćenicima (koji dobivaju porezne novce koje krvavo zarađuju hrvatski ljudi) na njihove tvrdnje da ja Hrvatsku tužakam negdje vani poručujem – ne, ja ne tužakam, već koristim mehanizme koji su mi kao političarki na raspolaganju kako bih spriječila nepravdu, lopovluk i bezakonje u Hrvatskoj. Sve, baš sve, što služi toj svrsi, jest najplemenitiji oblik domoljublja.

Jer, vladajuću nepravednu i štetnu nomenklaturu treba demontirati, i to na principima poštivanja zakona i jednakosti pred zakonom.
Upravo zbog mog zalaganja za funkcionalnu vladavinu prava u Hrvatskoj, u potpunoj sam cenzuri!
Iako je to besmislen posao današnjih cenzora, jer se u vremenu društvenih mreža ne može provesti potpuna cenzura; ali je činjenica da sam od strane javnih medija u otvorenoj izolaciji.
Jer, Hrvatski mediji su prenositelji bezočnih laži, koje su i najjednostavnijim metodama dokazive da su laži.
Tako izjava ministra gospodarstva Damira Habijana, da su cijene osnovnih namirnica u zadnjih 8 godina narasle 28% je bezočna laž.
Cijene u Hrvatskoj u zadnjih 8 godina kod pojedinih životnih namirnica, pogotovo prehrambenih i higijenskih, narasle su između 150 i 300%.
Dakle, Plenkovićeva vlada služi se prozirnim i bestijalnim lažima.

Ali vladajućim moćnicima, koji svojim manipulacijama obespravljuju hrvatske građane, poručujem – da oni ne mogu kršiti toliko zakona i demokratske standarde, koliko ja i mi iz stranke OIP možemo biti uporni.
Jer, najsvetiji domoljubni cilj Republike Hrvatske u 2024. godini jest pobijediti korupciju i uspostaviti vladavinu prava.

Svatko tko brani bezakonje i nered nije domoljub, već je protivnik Hrvatske.
Hrvatska je bogata država, s prekrasnim ljudima, i svi problemi hrvatskih građana imaju svoje uzročnike u bezakonju i korupciji”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina