Vrsaljkova sreća kad je legao na travu i položio glavu na hrvatsku zastavu… Neopisivo!

Vrsaljkova sreća kad je legao na travu i položio glavu na hrvatsku zastavu… Neopisivo!

Dugo ćemo pamtiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji i uspjeh ‘Vatrenih’ koji su prolazili prepreku po prepreku i na kraju igrali u finalu s Francuskom. Jedna od najljepših slika koja svjedoči o tom nezaboravnom ljetu jest ona nakon pobjede nad Engleskom.

Po završetku te utakmice Šime Vrsaljko, neopisivo sretan, legao je na travu i položio glavu na hrvatsku zastavu. Tu fotografiju, koja nam uvijek iznova prizove sjećanja na to nezaboravno ljeto, snimio je fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta.

Međunarodno udruženje sportskih novinara je među pet najboljih sportskih fotografija u 2018. godini uvrstilo i Soptinu s Vrsaljkom koji je na taj način proslavio ulazak u finale. Na izboru u Lausannei u konačnom poretku zauzela je 4. mjesto.

Podsjetimo ovom prigodom i na riječi jedne varaždinske ravnateljice, koja je ostala oduševljena tom spontanom gestom Šime Vrsaljka.
“Mislim… Jeste li ikada ikoga igdje vidjeli da ovako postupa sa svojom zastavom”, zapitala se Anđela Rihtarić, ravnateljica Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ u Svetom Iliji, nedaleko od Varaždina.

“Upijala sam svaki trenutak postupanja ovoga mladića sa svojom zastavom: kako ju uzima, kako u njegovim rukama prestaje biti sintetičko platno i postaje najfinija lepršava svila, kako ju nježno polaže na zemlju, kako njegovi snažni, muški, čvrsti prsti postaju meki i titravi dok joj nježno namješta rubove, kako strpljivo čeka da joj se svaki nabor priljubi uz zemlju, kako ju potom meko, najmekše poravnava i kako liježe na zemlju… Kako je prvo kleknuo pred njome, zatim se priljubio uz travu te s djetinjom – neuvjetovanom i čistom – ljubavlju položio svoju (inače otkvačenu, šašastu, ludu) glavu na najdraže mjesto na svijetu i smije se osmijehom u kojemu se smijemo svi kojima je Hrvatska u srcu i koji ne prate nogomet, nego nešto puno više od igre. Šime, hvala ti za najljepšu sliku Svjetskoga nogometnog prvenstva 2018.”, napisala je u nastavku svoga posta.

Ubrzo je ravnateljici iz Nadina kod Zadra, gdje živi Vrsaljkova obitelj stigao poziv da ih posjeti. „Svi smo pročitali vaš tekst, ja sam bio sa Šimom u hotelskoj sobi dok ga je on čitao, i bio je silno ganut. Ako nemate auto, mi dolazimo po vas, osiguravamo vam smještaj, dođite s obitelji kao naš gost“, poručio je ravnateljici Šimin rođak Andrej. Na druženju Vrsaljko joj je rekao kako ga je duboko dirnuo njezin status te kako je napisala točno ono što je on u tom trenutku osjećao.

Fotografija je, kako su to napisali na RTL-u, koji je prvi objavio da je ušla u najuži izbor za najljepšu sportsku fotografiju svijeta, odmah po nastanku postala veliki hit na društvenim mrežama, a po uzoru na nju diljem Hrvatske su se izrađivale torte i tetovaže s Vrsaljkovim likom. Sada je dobila i službeno priznanje i ušla u legendu, baš kao i nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.