Ministar, kokain i prostitutka: Dabogda te branili kao što je Plenković branio Tolušića

Ministar, kokain i prostitutka: Dabogda te branili kao što je Plenković branio Tolušića

-Zamislite nekog drugog u toj situaciji i kako bi se osjećali da se takvo što dogodi vama, ustvrdio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u svom komentaru lažne „narkomanske i seksualne” afere koja se veže uz potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. I zaista, ako prihvatimo da je službena verzija koju zastupa državni vrhu potpuno točna, moramo i trebamo se solidarizirati s potpredsjednikom vlade.

U takvoj situaciji svi moramo stati na stranu dužnosnika koji je besprizorna žrtva obavještajnog podzemlja i bog zna kakvih tajnih službi koje ne samo da su htjele diskreditirati ministra osobno nego su na tako gnjusan i perfidan način htjele srušiti državno vodstvo.
U ovoj klasičnoj priči o dobru i zlu, izbor je vrlo jednostavan i svi bismo trebali biti „ministar Tolušić”.

Nevinu žrtvu pogotovo treba braniti državna vlast koja je zadužena da čuva integritet svakog pojedinca, a onda valjda i svakog državnog dužnosnika.

A kako je državna vlast branila svog „kolegu” Tolušića? S obzirom na to da je premijer Plenković za sporne fotografije znao nekoliko dana prije objavljivanja u Nacionalu, nije jasno zašto je sjedio skrštenih ruku i nije obavijestio javnost da je riječ o veliko zavjeri?

Zašto nije zamolio glavnog urednika Nacionala, s kojim vrh njegove Vlade ima specijalne odnose, da ne objavljuje lažne fotografije jer nije prihvatljivo da se jednog ministra lažno optužuje da voli drogu i prostitutke?

Mogao je alarmirati javnost, Hrvatsko novinarsko društvo i sve građane dobre volje i svi bismo stali na stranu pravde i istine jer nema tog javnog interesa koji bi mogao opravdati da se objavljuje fotomontaža koja nepovratno može narušiti nečiji ugled.

Kako bi premijer reagirao da je, na primjer, predsjednik Sabora lažno optužen da je bio u bordelu s dvije prostitutke i da šmrče kokain.
Jedina ispravna reakcija bila bi da se ne objavljuju takve fotografije jer su lažne.
Pitamo se zašto premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković nisu ništa poduzeli da zaštite dobar glas za svog potpredsjednika Vlade?

Možda ih Nacional ne bi poslušao, ali bi onda ostao sam na brisanom prostoru kao medij koji svjesno objavljuje lažne informacije kako bi namjerno osramotio Vladu, a onda i ugrozio nacionalnu sigurnost.

Premijer se nakon cijele ove čudne akcije javno zahvalio glavnom uredniku Nacionala na profesionalno obavljenom poslu. Bi li isto tako reagirao da su o njemu osobno objavljene lažne fotografije.

Naravno da ne bi. Jer nije normalno da se objavljuju fotografije koje lažno optužuju bilo koga kako sjedi s prostitutkom i šmrče bijelo, a još je nenormalnije da predsjednik vlade čestita glavnom uredniku tjednika koji je objavio fotomontažu.

Nakon svega u Hrvatskoj komotno može zaživjeti uzrečica : Dabogda te branili kao što je Plenković branio svog ministra Tolušića.