ZA SVE JE KRIV “BRAČNI UGOVOR”: Goran Ivanišević je u ovoj godini zaradio oko 1,5 milijuna dolara. Hoće li mu polovicu iznosa “uzeti” bivša supruga?

ZA SVE JE KRIV “BRAČNI UGOVOR”: Goran Ivanišević je u ovoj godini zaradio oko 1,5 milijuna dolara. Hoće li mu polovicu iznosa “uzeti” bivša  supruga?

Novak Đoković će 2023. godinu završiti kao prvi na ATP listi, a prvi je uvjerljivo i kada je u pitanju zarada od nagrada s turnira. Na račun Đokovića uplaćeno je ukupno 15.936.097 dolara, Španjolac Carlos Alcaraz je drugi sa ‘samo‘ 10.753.431 dolara. Novak Đoković će pokušati iduću godinu probiti granicu zarade u karijeri od čak 200 milijuna dolara, trenutno je na 180.643.353 eura. Lijepa je to cifra i za Novakovog trenera Gorana Ivaniševića koji ima, procjenjuje se, oko deset posto od nagradnog fonda, što je oko milijun i pol dolara u ovoj godini. Ali Ivaniševiće nema razlog samo za zadovoljstvo nego i za brigu jer bi mu pola zarade mogla uzeti Tatjana (Tanja) Dragović i to zahvaljujući “bračnom ugovoru” koji je Goran Ivanišević nespretno potpisao 2012. godine.

Podsjetimo, NACIONAL je na svom portalu prije nešto manje od dva mjeseca oobjavio dokument za koji se tvrdi da je sporazum potpisan između Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović 2012. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nezadovoljni gledatelj pisao HRT-u: Zašto “Kod vas doma” Brena može, a naš Thompson ne može? Je li reklamiranje Breninih čarapa bilo planirano ili je to voditeljica napravila “ispod žita”

Goran Ivanišević i Tatjana (Tanja) Dragović živjeli su u izvanbračnoj zajednici od 2000., potom su se 16. svibnja 2009. vjenčali u San Pedru u SAD-u, a onda su se 13. lipnja 2016. godine službeno razveli. Za vrijeme trajanja braka dobili su dvoje djece: kćer Amber Mariju (20) i sina Emanuela (16).

Tri godine nakon što su se vjenčali, Goran Ivanišević, s adresom u Splitu i Tatjana Dragović, s adresom u Zagrebu, zaključili su dana 8. ožujka 2012. godine Sporazum kojim reguliraju međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Sporazum su ovjerili kod javnog bilježnika Vesne Švegović iz Rijeke, navodi Nacional.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: PROFESIONALNI PROPUST: HRT uklonio sporni dio intervjua s Lepom Brenom

Suglasno su utvrdili da se nalaze u braku koji je sklopljen u SAD-u 16. svibnja 2009. godine. Sporazum navodi da su u braku, do potpisivanja Sporazuma, rođena zajednička djeca Amber Maria Ivanišević (2003. godine) i Emanuel Ivanišević (2007. godine). U slučaju smrti jednog od roditelja, drugi roditelj postaje staratelj djece, a u slučaju smrti oba roditelja, starateljem se određuje Ivona Dragović.

Nadalje, članak 4 Sporazuma navodi kako se Goran Ivanišević obvezuje oporučno ostaviti svu svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svojoj supruzi Tatjani Dragović temeljem oporuke koja je sastavni dio Sporazuma. I obrnuto, Tatjana Dragović se obvezuje oporučno ostaviti svu svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svom suprugu Goranu Ivaniševiću.

Nadalje, Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom. Također, potpisom Sporazuma, Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović dionice Karlovačke banke, nominalne vrijednosti 4.5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesor upozorava: Što pijemo u čaši vode koju smo upravo natočili iz slavine? Možda i djelić antidepresiva našeg susjeda

U slučaju prodaje dionica, Tatjana Dragović se obvezuje svaki primljeni iznos podijeliti s Goranom Ivaniševićem u omjeru 50%-50%, i to tako da se obvezuje isplatiti mu 50 posto primljenog iznosa u roku od osam dana od prodaje.

Tanja Dragović želi nasljedstvo
Tanja Dragović, bivša supruga Gorana Ivaniševića

Sporazum također utvrđuje da je Gorana Ivanišević, majka Gorana Ivaniševića, vlasnica nekretnine u Splitu.

Njezin sin Goran Ivanišević se obvezuje ishoditi od majke, kao vlasnice nekretnine, izjavu kojom se obvezuje da će u slučaju prodaje nekretnine ukupan iznos – nakon podmirenja hipotekarnog kredita – odmah isplatiti Goranu Ivaniševiću i to 60 posto iznosa i Tatjani Dragović 40 posto tog iznosa. A potom će Goran Ivanišević, nakon podmirivanja kredita, isplatiti Tatjani Dragović 40 posto dobivenog iznosa prodane nekretnine.

Nadalje, članak 8 navodi da se potpisom Sporazuma Goran Ivanišević obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom Dragović u omjeru od 50%-50%, na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza, obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati novinar o povratku Marka Livaje u reprezentaciju: Pitanje je želi li to Zlatko Dalić. Podsjetio je na Livajinu “izdaju”

Sporazum utvrđuje i da Tatjana Dragović, kao vlasnica nekretnina, posjeduje sljedeće: stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu (kupoprodajni ugovor od 14. svibnja 2004. godine navodi da je Tatjana Dragović od Pere Lozice kupila stan veličine 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici, u Zagrebu), zatim, posjeduje stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te četiri garažna mjesta na Radničkoj cesti u Zagrebu.

Potpisom sporazuma, Tatjana Dragović se obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

Sporazum je 8. ožujka 2012. godine u Rijeci ovjeren kod javnog bilježnika Vesne Švegović.

Naslovna fotografija: Hina