Zašto se skriva stvarni vladar Istre: Uljanik propada, a Jakovčić šuti

Zašto se skriva stvarni vladar Istre: Uljanik propada, a Jakovčić šuti

Stanje u Uljaniku i uhićenja bivših te trenutnih čelnika posrnulog brodogradilišta izazvala su burne reakcije visokih političkih dužnosnika, ali hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu iz redova IDS-a Ivan Jakovčić još se nije oglasio.

Podsjećamo, Jakovčića smatraju europarlamentarcem koji redovito komentira aktualna politička zbivanja u Hrvatskoj te je pravo iznenađenje da na nekoj društvenoj mreži nije osvanula nikakva objava. Posebno zanimljivo je da zastupnik još nije našao prave riječi o padu pulskog brodogradilišta, temi koja bi trebala biti od posebnog značaja svakom članu Istarskog demokratskog sabora (IDS), što je očito iz prve riječi službenog naziva stranke.

Međutim, IDS-ov europarlamentarac je, na isti dan kad su se dogodila uhićenja, u srijedu oko 21 sat na Twitteru objavio neobičnu fotografiju. Na spomenutoj fotografiji Jakovčić u odijelu korača u moru, s tijelom do struka u vodi. Objava se bavi problemima autorskih prava i slobodom interneta, što nije srodno problemima brodogradilišta, piše Direktno.hr.