ZLOČIN U BEOGRADU OPISALA UČENICA: Ubio je naša dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva

ZLOČIN U BEOGRADU OPISALA UČENICA: Ubio je naša dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva

Učenik (14) pucao je jutros, oko 8 sati, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Riječ je o učeniku sedmog razreda koji je na nastavu navodno ponio očev pištolj. Prema posljednjim informacijama, u napadu je ubijeno šestero ljudi, među kojima zaštitar, ali i nekoliko djece. Među učenicima je zavladala panika, a neki od njih opisali su što se dogodilo. 

“Dvije naše prijateljice leže, pogođene su. Leže, ne znamo jesu li žive. Jedan dječak pogođen je u nogu, drugi u međunožje”, rekli su učenici za Telegraf.rs te istaknuli kako nisu znali je li pucao jedan dječak ili dvojica. 

“Bili smo na petom katu i čuli buku. Učitelj je rekao da izađemo van. Mislili smo da se šali, ali vidjeli smo djecu kako plaču. Samo su nas izveli. Vidjeli smo prijatelja kako je upucan u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da izađemo”, dodali su, prenosi Večernji list.

Napadač, 14-godišnji učenik, došao je u školu naoružan i počeo pucati, a sve je trajalo oko pet minuta. Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći te velik broj policijskih službenika.

Naoružani dječak prvo je, kako su istaknuli učenici, otvorio vatru na satu povijesti. 

“Počeo je nasumično pucati. Prvo u profesoricu povijesti, a onda je nastavio dalje. Ubio je naša dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva. Izašao je iz učionice, još su se čuli pucnji”, rekla je učenica za portal Nova.rs.

Motiv napada još uvijek utvrđen, no učenici tvrde kako je 14-godišnjak dobio jedinicu iz povijesti. “Dobio je jedinicu iz povijesti i onda je poludio. Pucao je u kabinetu, a onda i u prijatelje. Ima sve petice, a svi ga zovemo štreber”, naveli su učenici za Blic.

“Čuo sam pucnjavu, neki su učenici odmah izašli u hodnik vidjeti što se događa. Prvo sam pomislio da se vani nešto čuje. Svi su počeli vrištati, nastala je panika, svi su trčali. Vidio sam ga kada sam izašao, došao je i uperio pištolj u nas”, opisao je jedan učenik.