ZLOČIN U RIJECI: Agresivni i manipulativni Damir Bivol je i prije dvanaest godina ubio svog partnera u Bjelovaru. Dobio je samo sedam godina zatvora

ZLOČIN U RIJECI:  Agresivni i manipulativni Damir Bivol je i prije dvanaest godina ubio svog partnera u Bjelovaru. Dobio je samo sedam godina zatvora

Stanari nužnog smještaja na Škurinju u Rijeci u ponedjeljak rano ujutro otkrili su uznemirujuće scene na hodniku zgrade. Sve je bilo puno krvi koja je, kako se ubrzo ispostavilo, pripadala dvojici korisnika smještaja koji su se prije 6:30 sati posvađali, pa je jedan od njih digao ruku na drugog, a zatim i na sebe.

Susjedi su za 24sata ispričali detalje suživota s muškarcima. “Anđelko.B. je bio jako dobar, žao nam je dečka, a Damir Bivol je bio živo zlo. Na svog partnera konstantno je vršio težak pritisak i bio vrlo dominantan. Znao ga je zatvoriti u sobu i danima ne puštati van” kazao je jedan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatska pjevačica: Hvala Bogu što Hrvatska nije pobijedila. Sotonisti bi obeščastili tlo naše Domovine

On dodaje da se radilo o nezdravoj, manipulativnoj vezi. Stanari govore da su često čuli svađe i rasprave iz stana koji su dijelili Anđelko.B. i Damir Bivol koji su prije dvije godine sklopili životno partnerstvo, no nisu očekivali ovakav rasplet situacije kada su izašli na hodnik nakon što su čuli neobične zvukove, kao da nešto pada.

Susjeda koja je prva stigla do njihovog stana opisala je scenu iz noćnih mora. “Kad sam drugi put, prenosi Večernji list. pogledala u sobu, A.B. je puzao po podu prema hodniku, dok je D.B. sjedio sklupčan na podu. Čula sam kako pita D.B.: ‘Ljubavi, što je to bilo?’. Rana na prsima mu je bila toliko duboka da je u nju ugurao tri prsta ruke, pretpostavljam kako bi zaustavio krvarenje” kazala je.

Damir Bivol im je kazao da je Anđelko. B. napao njega dok je spavao, no sustanari sumnjaju u tu priču. “A.B. je bio dobar kao kruh, a Damir B. je io zlo. I mene je jednom napao zbog pet eura za neke lijekove, ali ga nisam prijavljivala upravo zbog A.B., kojega sam gledala kao sina. Nije ovo prvi put da on nasrće na nekoga, znam i da je bivšeg partnera u Slavoniji također napao” ispričala je jedna susjeda.

Podsjetimo, s više uboda nožem tada 25-godišnji Damir Bivol je 2012. godine ubio svog 47-godišnjeg ljubavnika Gorana T. u njegovoj kući u ulici Josipa Pupačića 5 u Bjelovaru. Nakon žučne svađe Damir je zgrabio kuhinjski nož i zadao nekoliko ubodnih rana svom 22 godine starijem ljubavniku. Ozlijeđeni je sav krvav uspio istrčati iz kuće i pobjeći na ulicu, ali ga je Damir, po pričanjima susjeda, sustigao i na cesti mu zadao smrtonosni ubod u leđa. Susjedi su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Navodno je Damir, kada je shvatio što je učinio, bio posve izvan sebe, a susjedi pričaju kako je dočekao policiju sjedeći pored svog Gorana na cesti ispred kuće. Hitna pomoć ga je odvezla na psihijatriju bjelovarske Opće bolnice, a kad se njegovo zdravstveno stanje popravi ispitat će ga krim istražitelji. Policajci su u Pupačićevoj ulici večeras do kasno obavljali očevid, a tijelo nesretnog Gorana prevezeno je na patologiju gdje će se obaviti obdukcija.

Strašno ubojstvo potreslo je cijeli Bjelovar, a posebice susjedstvo male ulice u kojoj je živio par.

– Ne možemo vjerovati što se dogodilo. Obojica su bili vrlo pristojni. No, nismo razvijali dublje prijateljstvo s njima, držali su se nekako po strani – započela je priču jedna susjeda dodavši kako je policija i ranije znala dolaziti u njihovu kuću.

Zbog okrutnog ubojstva sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru je 2012. godine na kaznu zatvora od sedam godina nepravomoćno osudilo Damira Bivola, 26-godišnjaka iz Malog Lošinja. Podsjetimo, riječ je o zločinu koji je u travnju ove godine šokirao bjelovarsku, ali i širu javnost, javlja Večernji list.

Mladi Bivol tog 22. travnja oko 15,30 sati u bjelovarskoj Ulici Josipa Pupačića nožem je izbo svog 20 godina starijeg prijatelja Gorana Trbojevića (47) s kojim je tada, kako se odmah otkrilo, već duže vrijeme živio u ljubavnoj vezi. Dvojica ljubavnika su se i prije toga često znali posvađati i potući, zbog čega je u obiteljskoj kući u Pupačićevoj pet morala intervenirati i policija.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina