Plenković otvoreno progovorio o rodnoj ideologiji: Naši stavovi su čvrsti i jasni pa ne vidim kako bi to predstavljalo otvoreno pitanje

Plenković otvoreno progovorio o rodnoj ideologiji: Naši stavovi su čvrsti i jasni pa ne vidim kako bi to predstavljalo otvoreno pitanje

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon Predsjedništva HDZ-a. Glavna tema bili su pregovori s Domovinskim pokretom, koji bi se ovog tjedna trebali finalizirati po svim ključnim pitanjima. Pohvalio se početkom kampanje za europske izbore i dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Hrvatsku. Usput je nanovo spomenuo sve uspjehe kojima se ponosi i poentirao da je slogan kampanje baš zato “Snažna i važna”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatska pjevačica: Hvala Bogu što Hrvatska nije pobijedila. Sotonisti bi obeščastili tlo naše Domovine

“Aktivnosti i radom potrudit ćemo se da potpora biračkog tijela ostane velika”, izjavio je Plenković i potom još jednom čestitao Baby Lasagni na uspjehu. Okrenuo se pregovorima s Domovinskim pokretom.

“Što se tiče razgovora oko formiranja Vlade, oni su u tijeku. Razgovaramo s partnerima i očekujem da ćemo narednih dana dogovoriti programska načela Vlade i njen sastav. Atmosfera je dobra i polako idemo prema rješenju.” Iz Domovinskog pokreta i dalje govore o rodnoj ideologiji, Muzeju komunističkih žrtava…

“Rodna ideologija nije politika Vlade niti HDZ-a. Što se tiče žrtava totalitarnog režima, osuđujemo zločine svih njih. Nacizma, fašizma i komunizma… Što se tiče naših stavova, čvrsti su i jasni pa ne vidim kako bi to predstavljalo otvorena pitanja. Blizu smo zajedničkih stajališta”, izjavio je Plenković.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Tonči Huljić: Na Eurosongu je bila zabranjena zastava Europske unije, a bila dopuštena zastava Pridea. A znate li zašto su Englezi dobili nulu?

Nije mogao reći tko će biti ministar gospodarstva, niti tko će dobiti druge pozicije, ali potvrdio je da bi u petak 17. svibnja mogla biti formirana Vlada.

“Neće tu biti nekih velikih iznenađenja, ljudi su dobili izbore, to moramo honorirati. Manjine će sigurno imati potpredsjednika Sabora.”

Kandidat za predsjedničke izbore još uvijek nije poznat.

“Idemo korak po korak, želimo snažiti poziciju HDZ-a u svim izbornim izazovima.”

Komentirao je svoj rast popularnosti i to što je prestigao predsjednika Zorana Milanovića.

“S obzirom na sve što smo ostvarili, to nije iznenađujuće.”

Foto: Hina